La Cluj se stă la coadă, în alte 13 județe din România nu mai au nicio persoană pe listele de așteptare pentru vaccinare


Cele mai multe persoane care sunt înscrise pe listele de așteptare pentru un vaccin anti-COVID sunt în județul Cluj. Astfel, din totalul de doritori înscriși la nivel național, aproximativ 70.000 de persoane, 12.600 sunt din județul Cluj. În același timp, sunt peste 275.000 de locuri libere pentru vaccinare.

13 județe nu mai au nicio persoană pe listele de așteptare

Treisprezece județe nu mai au nicio persoană pe listele de așteptare pentru vaccinarea anti-COVID, conform situației de luni de pe platforma națională de vaccinare.

Potrivit datelor, județele unde nu mai e nici o persoană pe listele de așteptare sunt Călărași, Giurgiu, Buzău, Vrancea, Vaslui, Neamț, Suceava, Botoșani. Aceeași situație se regăsește în Covasna, Gorj, Mehedinți, Arad și Bistrița-Năsăud.

Dacă în unele județe, de exemplu, în Vrancea, nu mai e nimeni pe listele de așteptare de zile bune, la Buzău, e prima dată de la debutul campaniei de vaccinare anti-COVID când nu mai e nici o persoană pe listele de așteptare, toate fiind programate până la această oră, în timp ce disponibile în acest județ sunt peste 6.350 de doze de vaccinuri Pfizer, Moderna și AstraZeneca.

Nici în alte judeţe din ţară lucrurile nu stau mai bine, listele de aşteptare fiind aproape goale. De exemplu, în judeţul Maramureş figurează pe listele de aşteptare 2 persoane care sunt înscrise pentru a primi vaccinul de la Pfizer.


Comentarii Facebook