Clujenii se pot bucura în sfârșit de soare. Meteorologii anunță vreme caldă în județul Cluj pentru următoarele două săptămâni


Luna mai a venit cu temperaturi ridicate dar și cu ploi sporadice, astfel că, vremea continuă să se mențină caldă în decursul următoarelor două săptămâni în întreaga țară, însă, ploiele vor apărea și ele.

Vremea va continua să se mențină caldă și în următoarele două săptămâni ale lunii mai. Temperaturile vor urca ușor în întreaga țară, iar precipitațiile sub formă de ploaie vor apărea perioadic pe întreg teritoriul României, transmite Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

În zona Transilvaniei, media maximelor termice va fi în creștere până în jurul datei de 6 mai, când va atinge 20 de grade Celsius, apoi va începe să scadă treptat, astfel că, la data de 11 mai, temperatura maximă va ajunge la 16 grade Celsius. 

În următoarele patru zile vremea se va încălzi, astfel că, media maximelor (până sâmbătă, 7 mai) va varia între 20 și 23 de grade Celsius în județul Cluj.

Media minimelor termice va fi de 3-4 grade în diminețile primelor zile ale săptămânii, urmând ca în intervalul 7-10 mai, temperatura minimă înregistrată va fi de 7 grade Celsius. Doar în 11 mai, temperatura minimă se va situa la 3 grade Celsius, urmând ca până pe 15 mai să se încălzeazscă până la 8 grade Celsius. 

În județul Cluj, în săptămâna curentă (2-8 mai), temperaturile vor oscila între 20 și 21 de grade Celsius, dar riscul de precipitații rămâne la fel de crescut ca și săptămâna trecută. Șansele de ploaie sunt cele mai mari în zilele de miercuri, 4 mai, joi, 5 mai, și sâmbătă, 7 mai, procentajul șanselor de precipitații situându-se la 60%, potrivit meteorologilor. 

Comentarii Facebook