Clujenii se înghesuie la Vivo pentru cumpărături, speriați că se va închide la ora 18:00. Care este, de fapt, programul?


Clujenii se plâng de îmbulzeala care se formează în zilele din timpul săptămânii la Vivo, din cauza oamenilor care nu mai înțeleg cum funcționează noul program impus de restricții. Care este, de fapt, programul mall-ului?

De ce e îmbulzeală la mall în timpul săptămânii?

De când cu noile restricții impuse în funcție de rata de incidență din fiecare localitate, oamenii au devenit confuzi și magazinele se transformă într-o adevărată junglă în orele după-amiezii.

De ce se întâmplă acest lucru?

Toți clujenii știu că Florești a devenit, neoficial, parte din Cluj-Napoca. Mulți oameni locuiesc acolo, dar muncesc în Cluj, la fel cum mulți clujeni merg la Vivo, în loc să meargă la mall-ul din municipiu. Astfel, când vine vorba de reguli pe localități, oamenii nu mai fac diferența între Cluj-Napoca și Florești. 

Totuși, Cluj-Napoca nu a adoptat Floreștiul, ca fiind un cartier din municipiu. Deci, încă sunt unități administrativ teritoriale diferite. De asemenea, puțini clujeni știu că Vivo aparține de comuna Florești și de aici confuzia de program.

Conform noilor hotărâri impuse de Comitetul Național pentru Situații de Urgență:

-în localitățile unde rata de incidență este egală sau depășește 4,5 infectări la mia de locuitori, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, magazinele se închid la ora 18:00, iar oamenii nu mai au voie să circule după ora 20:00.

-în localitățile unde rata de incidență este egală sau depășește 7,5 infectări la mia de locuitori, pe parcursul întregii săptămâni, magazinele se închid la ora 18:00, iar oamenii nu mai au voie să circule după ora 20:00.

La ultima actualizare a ratei de infectare din localitățile județului Cluj, în 9 aprilie:

-rata de incidență în Cluj-Napoca este de 7.67, însemnând că magazinele se închid la 18:00, iar circulație trebuie oprită la 20:00 pe tot parcursul săptămânii;

-rata de incidență în Florești este de 6.83, însemnând că de luni până joi magazinele se închid la 21:00, iar circulația este interzisă de la 22:00, iar în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, magazinele se închid la 18:00, iar circulația este interzisă de la 20:00.

Astfel, centrul comercial Vivo, aparținând de comuna Florești, are program normal, până la ora 21:00 de luni până joi, iar în weekend se va închide la ora 18:00.


Comentarii Facebook