Clujenii, revoltați de „afacerile cu sticle reciclate”: „Boc știe că biletele achiziționate în urma reciclării se vând pe grupuri de Facebook?”


Clujenii s-au săturat de cei care folosesc excesiv aparatele de reciclat ale Primăriei și cer administrației să le strice afacerea bișnițarilor de bilete CTP. Oamenii se plâng că cei cu „20 de sticle” trebuie să stea la cozi infernale pentru că alții pun sute pentru afacerile lor. 

„Peste tot se fac afaceri cu sticlele reciclate în Clujul acesta? Emil Boc d-voastra știți că:

  • acești domni iau sticle puse odată la reciclare și le aduc iarăși în fata, din spate pt a se recicla a doua oara?
  • ca biletele achiziționate în urma reciclării se vând pe grupuri de Facebook?
  • ca noi, cu 20 sticle trebuie sa asteptam după aceste "fenomene" care pun sute de sticle pt afacerile lor?”, a transmis o clujeancă revoltată.

Datele arată că 240.000 de bilete gratuite pentru transportul în comun au fost câștigate de clujeni în urma reciclării a 3,6 milioane ambalaje de plastic, aluminiu sau sticlă în anul 2023.

Clujenii primesc, în schimbul a 15 ambalaje reciclate, bilete cu două călătorii pentru transportul public urban. Cele două containere amplasate în zona piețelor agroalimentare din cartierele Zorilor și Mănăștur fac parte dintr-un proiect pilot lansat în vara anului 2022 la Cluj-Napoca. 

Odată cu instalarea aparatelor au apărut și „bișnițarii de bilete CTP”. În Cluj-Napoca există persoane care colectează pet-uri, pe care le duc la  aparatele de reciclat pentru a obține bilete de autobuz, pe care să le vândă mai departe, de obicei la un preț mai redus, celor care merg cu mijloacele de transport în comun.

Foto.Clujulc civic

1s.jpeg

Comentarii Facebook