Clujenii nu vor parking pe Kogalniceanu. Oamenii nu vor ca arborii seculari din zonă să dispară - VIDEO


Un grup de cetăţeni a protestat pe strada Mihail Kogalniceanu împotriva construirii parking-ului subteran şi a tăierii abuzive a copacilor seculari de pe această stradă.

Aproximativ 20 de cetăţeni s-au strâns vineri, 9 noiembrie, pentru a protesta împotriva tăierii copacilor seculari de pe strada Mihail Kogalniceanu din cauza construirii parking-ului în acea zonă.

Cei prezenţi acolo erau nemulţumiţi de faptul că autorităţile vor să distrugă cea mai frumoasă stradă din Cluj-Napoca."Vrem să discutăm despre schimbările pe care vor să le aducă autorităţile asupra străzii o data cu construirea parking-ului, despre alternativele posibile şi desprea tăierea arborilor seculari", a declarat Iuilia Farcaş, arhitect.

Arhitectul clujean susţine că au chemat autorităţile la un dialog paşnic pe această temă, dar reprezentaţii Primăriei şi ai Consiliului Judeţean Cluj nu au venit.

Unul dintre protestatari a declarat că, în şedinţa de consiliu a Consiliului Jedeţean, când s-a luat hotărârea să se contruiască parking-ul, s-a pus şi problema copacilor seculari de pe stradă. "În prima fază s-a hotărât ca arborii să nu fie tăiaţi. Apoi peste câteva luni, după aceea când s-a repus pe tapet proiectul, nu s-a mai zis nimic. Se taie, nu se taie arborii? Dar din păcate în lipsa unor presiuni mai serioase nu se poate colabora cu instituţiile publice", a declarat Adi Dohotaru, cetăţean.

Clujenii strânşi la protestul de pe strada Kogalniceanu au venit cu soluţii alternative ca strada să nu fie distrusă şi arborii seculari să fie salvaţi.

Comentarii Facebook