Clujenii, furioși pe panourile care afișează timpii de așteptare în stațiile de autobuz: „Nu te mai poți baza pe ele. Doar încurcă și nu ajută deloc”


Potrivit Primăriei Cluj-Napoca, „municipiul a trecut printr-o transformare spectaculoasă în ultimii ani în ceea ce privește transportul în comun”, lucru susținut și de majoritatea clujenilor, care spun că unul dintre lucrurile cele mai calitative din municipiu este chiar transportul în comun.

În prezent, Cluj-Napoca este orașul cu cea mai mare flotă de autobuze electrice din România, deținând un număr de 41 de autobuze electrice, iar pe lângă acestea Consiliul Primăriei și-a propus, la începutul anului trecut, să introducă în flota de transport și un autobuz autonom, adică fără șofer.

Citește și: Cluj-Napoca va fi primul oraș din România care va avea autobuze fără șofer. Primăria va cumpăra 14 autobuze autonome. Vor fi un succes?

Dar până să ajungem la autobuze fără șofer, compania CTP Cluj (Compania de Transport Public Cluj) are alte probleme „mai omenești” de rezolvat, printre care și panourile electronice de afișare a orelor de sosire a autobuzelor, amplasate în aproape toate stațiile din municipiu. 

Panourile care afișează ora de sosire a mijloacelor de transport în comun, le dau bătăi de cap clujenilor

Mai mulți cititori ne-au sesizat că de câteva săptămâni panourile de afișare sosiri CTP Cluj „au luat-o razna”. „Nu te mai poți baza pe ele. Doar încurcă și nu ajută deloc”, ne-a menționat un cititor. „Nu știu exact care e problema, dar de ceva timp panourile nu mai arată timpul corect. Adică, să zicem că apare pe tabelă că ar trebui să ajungă în 5 minute un 24B, trec acele 5 minute, dar timpul de pe panou rămâne neschimbat și după ce aștepți 10 minute după el, dispare de tot de pe panou și nu mai vine nici busul”, ne-a explicat cititorul. 

Problema cea mai mare și mai enervantă este că, din păcate, nu se întâmplă doar la una, două stații, ci la aproape toate și nu te poți baza deloc pe ele”, mai spune clujenaul. „Și pentru că se tot schimbă programul aiurea, nu mai ști ce bus să iei și dacă vei ajunge la timp unde ai de ajuns. De exemplu, tu decizi să nu iei un bus intermediar pentru că ai de schimbat până la destinație, mai ales că pe panou apare și numărul busului care te duce până unde ai nevoie. Și decizi să îl aștepți pe acela. Se tot schimbă minutele și într-un final nu mai vine busul de care ai nevoie, deși inițial se afla pe tabel. Între timp, pentru că aștepti busul care să te ducă până la destinație, le pierzi și pe cele intermediare. Și uite așa stai și aștepți aiurea și tot pierzi busuri pentru că te încurcă panoul”, a mai explicat acesta. 

Așa ceva nu se poate, unii au de ajuns la timp la muncă, sau școală, sau pur și simplu vor să ajungă la timp unde au de ajuns, iar CTP nu face nimic să schimbe această situație care e de-a dreptul jenantă”, a mai spus cititorul. 

Sursa foto: Cluj News

Comentarii Facebook