Duminica 28 Aprilie

Clujenii fac haz de necaz de stadiul renovărilor de pe strada Universității: ,,Râdeți voi râdeți, dar va arăta excepțional în 2046”


Civicii clujeni, sătui de lucrările care nu par a fi deloc aproape de încheiere, fac haz de necaz și propun inaugurarea simbolică a străzii, menționând toate ,,beneficiile” pe strada le oferă deja.

“Hai să lăsăm strada Universității fix așa cum e și să o inaugurăm! Oricum era clar de prin iunie că nu o să fie gata în toamna asta. Hai să nu ne mai chinuim până-n primăvara viitoare. Hai să zicem că suntem mulțumiți, și să tăiem panglica. De luat, oricum am luat-o deja în folosință, toată vara. Iar strada e super faină acum. Vă invit să călcați pe ea! E spațioasă, traficul e zero, mormanele de dale sunt un super mobilier urban multifuncional. Uneori fac slalom printre ele, alteori îmi rezem bicicleta de ele, le reconfigurez creativ cu prietenii când vrem să ședem la o bere, dealurile de material crează un peisaj dinamic și spontan, pietrișul e folosit de copii la marea lor bucurie, iar părinții stau relaxați că plozii lor sunt în siguranță. E un fel de plajă fără mare. E chiar super fain. Ar fi păcat să o mai tot lungească, că numai o strică. Hai să zicem că e foarte bine acum, hai să facem un bine orașului și să o inaugurăm noi, cetățenii, fix așa! Facem?”, a scris un activist civic.

Reacțiile nu au întârziat să apară:

,,Macar un strat de nisip as mai pune, să putem juca si un beach voley in fata la Sis”,,,Să nu fim răi, reamenajarea asta nu e o execuție banală, e un proces creativ. Poate artistul are un blocaj până mai spre alegeri”,

,,Râdeți voi râdeți, dar va arăta excepțional în 2046”, ,,Da o baltă mai mare in mijloc nu se poate? Ca mai învață cei mici sa înoate... mai vine lumea si lumea la un pescuit... si nişte şezlonguri pe margine dacă se poate?” , au fost doar câteva din reacțiile oamenilor.

Foto: Clujulcivic

Comentarii Facebook