Clujeanul Patriciu Achimaș, noul Ministru al Sănătății, i-a ”periat” pe parlamentari

 

Medicul clujean Patriciu Achimaș, noul Ministru al Sănătății, i-a periat pe parlamentari, la audierile care au avut loc înainte de numire.  

 

Vin in fata unor profesionisti, dar nu numai atat, fiindca in spatele fiecaruia dintre dumneavoastra stau zeci de mii sau sute de mii de potential pacienti si, in acelasi timp, profesionisti in Sanatate, pe care cine sa ii reprezinte mai bine, daca nu dumneavoastra?”, a spus Patriciu Achimaș, noul Ministru al Sănătății.

 

Acesta a mai adăugat că nu este ”un om providential. Cred ca am un mandat foarte clar definit, in timp si spatiu, si cred ca trebuie sa fim sinceri cu noi insine si sa lasam orice ipocrizie la o parte, atunci cand ne propunem niste teluri pe care le dorim realizabile”.

 

Patriciu Achimas-Cadariu a depus jurământul și este de marți seara ministrul Sănătății.

 

Medicul clujean a fost până la această numire diretorul Institutului Oncologic ”Prof. Dr. Ion Chiricuţă” din Cluj-Napoca.

 

Cateva dintre obiective enuntate de Patriciu Achimas-Cadariu, conform televiziunea-medicala.ro:

 

– avem un sistemul cu o componenta sociala extrem de importanta, avem un sistem care doreste si trebuie sa faca performanta;

– este nevoie de o finantare “bine definita”, prin Casa Nationala de Asigurari;

– trebuie dezvoltate asigurarile private: “In acest sens, efortul legislativ a fost si facut, in sensul deductibilitatii primelor de asigurare”;

– activitatea trebuie sa se desfasoare pe principii de transparenta, de colaborare: “Sa imi permiteti de fiecare data cand este nevoie, sa pot veni sa va cer sfatul, sa o facem impreuna cu asociatiile de pacienti, sa o facem impreuna cu societatile profesionale, cu societatea civila, cu grupurile defavorizate, cu minoritatile”.

Comentarii Facebook