Clujeancă HĂRȚUITĂ de Poliția Locală când își ducea câinii la parcul special amenajat

 

O clujeancă reclamă că a fost hărțuită de Poliția Locală pentru că își plimba câinii pe trotuar, spre locul special amenajat pentru animale. 

 

Polițiștii locali i-ar fi spus că nu e treaba lor cum ajunge la parcul pentru câini, dar că pe trotuar nu are voie să circule și chiar au invocat o hotărâre de consiliu local. După ce au fost puși în fața hotărârii și li s-a cerut să ofere explicații, cei doi polițiști au bătut în retragere și chiar au început să laude câinii și au fost ”incantati ce prietenosi si cuminti”.

 

Redăm mai jos scrisoarea adresată primarului Emil Boc:

 

In cursul serii de 14 martie 2017, in jurul orei 23, un echipaj al Politiei Locale cu girofarul pornit m-a abordat pe mine si insotitorul meu cu, citez, ”Stiti ca nu aveti voie cu cainii aici?”, in conditiile in care cainii erau la pas in lesa si ne aflam pe trotuar. Al doilea agent a intervenit si a mentionat ca sunt pasibila de amenda pentru ca nu am voie cu caini DECAT in spatiile special amenajate. A accentuat ”decat”, silabisindu-l.

 

In fata unei situatii atat de absurde am intrebat cum as putea ajunge cu cainii la locul special amenajat, daca nu am voie pe domeniul public. Nu ii pot teleporta! Mi s-a raspuns ca voi fi amendata, ca exista legi si nu am voie pe strada cu cainii. Am cerut sa imi fie adusa la cunostinta care este acea legislatie, mi s-a raspuns ca este o hotarare a consiliului local.

 

Am fost insistenta si am cerut care anume este acea hotarare. Mi s-a raspuns ca este HCL 354 si mi s-au cerut actele si s-a insistat ca ei sunt indreptatiti sa ma amendeze, ca am voie cu cainii numai in locul special amenajat nicaieri altundeva si nu este problema lor cum sa realizez acest lucru fara sa tranzitez domeniul public.

 

Mi s-a spus ca ei trebuie numai sa ma legitimeze si sa ma amenteze si au insistat sa le prezint actele mele si ale cainilor. Le-am prezentat, cu toate ca NU s-au legitimat. Am prezentat de asemeni si dispenser -ul cu pungi igienice, am aratat si ca dispun de o rola cu pungi de rezerva in caz ca se termina cele din dispenser. 

Insotitorul meu a deschis HCL 354 pe mobil si cand am cerut sa imi fie aratat unde e mentionat ca este interzis accesul cu caini pe domeniul public s-a schimbat tonul discutiei si am aflat ca am totusi voie pe acel trotuar pentru ca locuiesc in zona, dintr-o data era normal sa merg la locul special amenajat folosindu-ma de domeniul public, mi s-a explicat ca situatia in zona era destul de delicata fiind numeroase sesizari, lacate montate pe un spatiu verde ingradit si am fost asigurata ca pot sa imi continui plimbarea linistita ca sunt din punct de vedere legal in regula.

 

Insotitorul meu a intrebat ce se intampla cu masinile parcate in statia de autobuz (erau chiar si pe 2 siruri) atunci domnii agenti au fost foarte incantati ce prietenosi si cuminti sunt cainii ...

 

Cum se poate asa ceva domnule primar???????????? Politia locala are cunostinta de incalcare legii, dar nu face nimic cu privire la acest lucru, in schimb dezinformeaza si incearca sa intimideze populatia?!!!! De ce Politia locala e marioneta acelei persoane care a pus lacate pe spatiul verde de la Nicolae Titulescu 165??? De ce prin aceast tip de comportament Politia locala incurajeaza extremismul ideologic, in loc sa explice Legea si sa incerce sa atenueze din conflictele dintre iubitorii de animale si neiubitoriii de animale? Cum pot eu ca stapan de caine responsabil sa mai am o atitudine intelegatoare cand sunt HARTUITA? Era ora 23 !!!!! Nu faceam galagie! Nu era multa lume pe strada sa incomodez cu prezenta cainilor! Nu sunt caini din rase prevazute in OUG 55/2002 ! Sunt caini cu titluri in expozitii chinologice cu care orasul nostru se poate mandri ca ii are! Erau in lesa, eram pe trotuar (nici macar nu eram pe vreun spatiu verde). Ne vedeam linistiti de viata fara sa deranjam pe nimeni si cu toate acestea pentru ca am indraznit sa trecem pe langa imobilul de la Bd-ul Nicolae Titulescu NR 165, a venit Politia locala cu girofarul pornit (deci in misiune) la noi!!

 

De ce domeniul public din zona imobilul Nicolae Titulescu 165 are regim de mosie personala? De ce eu sunt agresata de Politia locala? Da, m-am simtit agresata!!! E o forma de agresiune acest commportament! Explicati-mi va rog, de ce in 2017 se mai intampla asa ceva! Imi sunt platite taxele si impozitele la zi, am facut voluntariat in variate situatii astfel incat pot spune ca am incercat sa dau ceva inapoi comunitatii din care fac parte, am fost constienta ca a detine un animal de companie reprezinta numeroase responsabilitati si am incercat sa ajut la educarea altor stapani de caini sa fie responsabili, am adunat de nenumarate ori pe langa fecalele cainilor mei, fecalele lasate de nesimtiti, nu mi-am lasat cainii sa urineze pe masini/cladiri/porti (mi-a parut o chestie de bun simt) si totusi existenta mea deranjeaza ! DE CE domnule primar?”, a relatat Sorina Moldovan, într-o scrisoare de protest.

 

 

Pentru un dialog cât mai civilizat, vă rugăm să nu proferați injurii. Comentariile care conțin astfel de remarci vor fi automat cenzurate.

Comentarii Facebook