Clujeancă depistată cu coronavirus. Este primul caz din județul Cluj


O femeie de 33 de ani, din Cluj, a fost depistată pozitiv cu coronavirus, a anunțat joi seara prefectul Clujului, Mircea Abrudean. 

Femeia are 33 ani și a lucrat în Trentino, Italia. Aceasta s-a întors la Cluj în 10 martie, iar după 24 de ore, în 11 martie, a fost internată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, cu durere în gât.

Clujeanca a fost testată pentru coronavirus în cursul zilei de joi, 12 martie, alături de alte 69 de persoane, din diverse județe. Au ieșit pozitive două probe, pentru un bărbat din Mureș, în vârstă de 21 de ani, șofer de TIR, și pentru clujeanca de 33 de ani, venită din Italia. 

Bărbatul de 21 de ani a fost în Italia, într-o cursă cu TIR-ul, în perioada 4-6 martie. Marți, 10 martie 2020, bărbatul a apelat 112 și a spus că are dureri musculare, febră și tuse. Acesta a fost dus la secția de boli infecțioase a Spitalului Județean din Târgu Mureș și acum, după ce s-a aflat că este pozitiv, va fi transferat la Cluj-Napoca.

Prefectul Clujului a anunțat că, în cazul clujencei, s-a declanșat o anchetă epidemiologică pentru a se stabili cu cine a intrat în contact.

La Cluj sunt șase acum internate cazuri de coronavirus, un bărbat din Maramureș (primul caz), o femeie din Mureș, o altă femeie din Covasna, un bărbat din Iași, iar acum aceste două cazuri noi.

În total, în România s-a ajuns la 52 de cazuri de coronavirus.

Comentarii Facebook