Clujean prins cu un camion plin de lemne tăiate ilegal. Polițiștii au confiscat atât lembul, cât și vehiculul FOTO


Polițiștii clujeni au depistat, luni, un conducător auto care transporta material lemnos, fără a avea documente de proveniență.

La data de 19 decembrie a.c., polițiști din cadrul Secției 8 Politie Rurală Huedin, au acţionat pe raza localităților Călățele și Sâncraiu pentru combaterea transporturilor ilicite de material lemnos, precum şi a abaterilor rutiere. În acest context, pe raza localității Sâncraiu au oprit pentru control o autoutilitară cu care se transporta material lemnos”, informează IPJ Cluj.

Conducătorul auto, un bărbat, 60 ani, din comuna Negreni, județul Cluj, nu a putut să prezinte documente justificative aferente celor aproximativ 6,2 metri cubi lemn de foc (carpen) transportat, cantitate care nu au fost introdusă în aplicația informatică prevazută de normele referitoare la proveniența, circulația și comercializarea materialelor lemnoase, în vederea obținerii codului unic.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform Legii 171/2010 modif., privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar materialul lemnos, în valoare de aproximativ 1.000 de lei, a fost ridicat în vederea confiscării și predat ocolului Silvic Huedin.

Polițiștii au dispus măsura confiscării autoutilitarei folosită pentru transportul materialului lemnos.



Comentarii Facebook