Clujean bătut în casa scării, după ce a fost orbit cu lacrimogene, acuză poliția că a pierdut probele și îl SCAPĂ pe agresor - EXCLUSIV


Un clujean a fost bătut și dat cu spray lacrimogen în scara blocului, acum 2 ani, iar polițiștii au dat ”neînceperea urmăririi penale”, după ce au ”pierdut” proba principală din dosar, spray -ul lacrimogen folosit de bătăuș. 

Cel agresat spune că, în camera cu corpuri delicte de la Secția 2, nu a mai ajuns acest spray, pe care se găseau amprentele agresorului. Clujeanul le-a făcut plângere polițiștilor. 

Clujean bătut în casa scării - Poliția a rătăcit una dintre probe

Toată povestea a început în ianuarie 2020, când un vecin, pe fondul unor neînțelegeri cu tatăl meu, mi-a scris niște mesaje jignitoare pe ușa liftului și am reușit să îl prind în flagrant (Video).

Am chemat poliția și l-au amendat… Apoi, în data de 13.02.2020, în jurul orei 1.00 noaptea, fiul celui din imagini m-a așteptat în scara blocului cu un spray lacrimogen, mi-a pulverizat în ochi și mi-a dat pumni și picioare.

Am sunat la 112 și a venit un echipaj de poliție, format din Ungur-Soporan Ioan și un jandarm. Domnul polițist a făcut proces verbal de constatare și eu am insistat să cheme colegii de la criminalistică pentru a lua spray-ul lacrimogen în vederea prelevări de amprente, deoarece agresorul, la momentul respectiv, nu recunoaștea nici folosirea spray-ului, nici că m-ar fi agresat”, ne-a relatat clujeanul.

Agentul Ungur ”a spus că e târziu pentru criminalistică, dar o sa ducă el spray-ul la camera cu corpuri delicte! Și-a pus mănușă de unica folosință, a băgat spray-ul în pungă, apoi punga în portbagajul mașinii de poliție”, a mai relatat acesta.

Clujean bătut în casa scării - Poliția Cluj a clasat cauza

Clujeanul bătut și-a scos certificat medico-legal și a depus plângere, iar timp de aproximativ 1 an și 9 luni nu s-a mai întâmplat nimic cu ancheta. ”După această perioadă, organul de poliție, tot din cadrul Secției 2, URCAN - Claudiu care s-a ”ocupat” de cercetarea penală în rem, a decis CLASAREA cauzei, din lipsa de probe, deși agresorul a recunoscut în declarație că a întreprins acte de violență împotriva mea și a recunoscut și existența spray-ului, însă fără să îl fi folosit!!! Atunci l-am întrebat: ”Domnule URCAN, UNDE E SPRAY-UL LACRIMOGEN ????? UNDE SUNT AMPRENTELE DE PE EL?? E CORP DELICT CU CARE S-A SAVARSIT INFARCȚIUNEA ! PROBA DIRECTA ! Mi-a răspuns că habar nu are și că o să vorbească cu agentul UNGUR (trecuseră 2 ani de la agresiune)”, a mai spus cel bătut.

Victima și agresorul au fost supuse în decembrie 2021 testului cu detectorul de minciuni, dar ancheta a bătut în continuare pasul pe loc. 

Clujean bătut în casa scării - Victima a făcut plângeri și cauza s-a redeschis

Am decis să nu mai rămân pasiv și să formulez cereri în temeiul legii, am depus 3 cereri până în prezent din Decembrie 2021 direct către procuror ( Horsia Alexandru, parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca ) prin care am cerut ”dreptul de a fi ascultat” art 81 lit F Cod proc. pen și alte 2 cereri pentru studiu dosar conform art 94 Cod proc. pen. - am primit Nr de înregistrare însă au am primit nici răspuns pozitiv nici negativ , așa cum prevede legea 

Iar în paralel am formulat o plângere penală împotriva agentului Ungur-Soporan Ioan pentru faptul că mi-a pierdut corpul delict cu care a fost săvârșită infracțiunea. (Nu am mari speranțe deoarece procurorul și-a delegat atribuțiile tot unor polițiști, celor de la control intern)”, a completat clujeanul bătut.

Acesta este revoltat că procurorul nu răspunde ”cererilor de a studia dosar și nici nu îmi acorda dreptul de a mă asculta deoarece sunt nemulțumit clar de prestația polițiștilor”.

Acesta crede că agresorul are cunoștință un polițist, care a lucrat o perioada în Secția 2, la cercetare penală, care l-ar fi ajutat. 

Procurorii au examinat cererea clujeanului bătut și au returnat dosarul la Secția 2, arătând că nu și-au făcut treaba. 

Procurorii au reținut că în noaptea de 13/14.02 2020, in jurul orei 0:05, pe fondul unor stări tensionate preexistente între membrii familiilor … și persoana vătămată …s-au întâlnit în întâmplător în scara blocul, la parter, context în care suspectul a abordat persoana vătămată.

Agresorul i-a aplicat victimei în față un jet cu un spray lacrimogen, afectându-i vederea, iar apoi a lovit-o cu pumnul în zona ochiului stâng, apoi cu palma peste gură și cu genunchiul în coapsa stângă, cauzându-i leziuni corporale vizibile în regiunea feței, care au necesitat 3-4 zile de îngrijire medicale pentru vindecare.

La dosar trebuia să existe o ”Fișă de intervenie la eveniment”, lucru normal când polițiștii sunt sesizați prin 112 polițiștii, dar în cazul din 13.02.2020acest document a lipsit. Acolo trebuiau să fie trecute tot ce se constanta.

Clujeanul agresat acuză că procurorul se comporta ciudat și refuză, în mod bizar, să audieze victima, personal.

---------------------

UPDATE

Judecătorii clujeni au dispus ca în termen de 2 luni maxim procuroriii clujeni trebuie să finalizeze dosarul.

WhatsApp Image 2022-02-08 at 16.31.38.jpeg

Dacă aveți un caz de prezentat public (cu probe și lipsa reacției din partea autorităților), puteți scrie pe Whatsapp (0722804093) sau pe Facebook.

Comentarii Facebook