Clujean amenințat de tăietorii de lemne din pădurea Făget - VIDEO

 

Un clujean a luat la rost câțiva tăietori de lemne din pădurea Făget, iar apoi a fost amenințat și fugărit. 

 

Vreau să vă relatez o întamplare petrecută azi dimineață, 28 Martie 2018.

 

Locuiesc in zona de mai sus de Vila Tușa, Făget (actualul Sunny Hill).

Lucrez ca freelancer iar astăzi dimineață am ieșit să alerg prin pădure.

 

Cunosc pădurea foarte bine, iar în ultimii ani a inceput sa se subțieze îngrijorător de mult. Cu toate ca sunt copaci cazuți după furtuna, apar de la o zi la alta buturugi tăiate proaspat. Nu e in nici un caz o actiune de toaletare a pădurii (copacii căzuți sunt de multe ori lasati acolo).

 

Plimbându-mă prin padure, am auzit un sunet de drujbă, și am văzut un tânăr care tocmai dobora un copac (video 01). L-am intrebat ce face si mi-a spus ca e prima lui zi de munca, si ca taie copacii marcati. Știu cum arata un copac marcat si copacul pe care îl taia era nemarcat, perfect sanatos. Am coborat si am vazut urme de caruta și multe buturugi taiate proaspat (imaginile 02 - 04).

 

Cand am iesit din padure, o autoutilitară plină cu lemne era gata de plecare (imaginea 05). Am scos telefonul si am documentat intalnirea, nu tocmai prietenoasa. Pe scurt, m-au amenintat si s-au luat la fugă după mine să mă prindă (video 06 - 07). 

 

În filmare apar 3 mașini:

BMW - SM 85 LAZ

Iveco - MS 018279

Dacia papuc - neidentificata

 

Cand au vazut ca filmez numerele, m-au amenintat si s-au apropiat sa ma ameninte sa sterg filmarea. Apoi s-au luat la fuga dupa mine.

 

Țin sa menționez:

- Video-ul e intrerupt din cauza ca a trebuit sa fug dupa ce am fost inconjurat (un lucru sanatos, dealtfel). Urma să zic "sunt într-un loc public si pot sa fac poze si sa filmez".

- Lemnele se taie dimineata, cand e putin probabil sa fie deranjati.

- Recunosc ca nu eram in masura sa ii iau la intrebari. Stiu că mai bine chemam direct politia, dar eram 100% convins ca politia sosea cu mult dupa ce plecau dansii.

- Nu am vrut sa instig sau sa pornesc nimic. Nu caut scandal.

- Nu știu daca lemnele aveau acte sau nu. După modul in care s-au manifestat, banuiesc ca nu era lucru tocmai curat.

- Un domn din filmare (cel cu BMW) avea imbracaminte de padurar. Se taie exagerat de multe lemne in zona și e ca si cum a ajuns lupul stapan la oi.

- Am fost la politie cu filmarile. Au crezut ca vreau sa depun plangere pentru amenintare. Cand le-am spus ca vreau sa ma plang ca se taie lemne non stop in ultima perioada, nu s-au mai aratat tare interesati. Intr-un final au timis un echipaj in zona.

- Dupa ce a sosit politia prin zona, autoutilitara s-a intors.

 

Am vrut sa va relatez cat am putut de obiectiv tot. Nu m-am grabit sa aduc acuze, dar cred ca merita ridicata problema. La urma urmei am fost amenintat pe un drum public.

 

Nu vreau, in cazul unul articol, sa apara numele meu din motive de siguranta. Oamenii acestia opereaza de ceva vreme in zona in care locuiesc”, a scris un cetățean ingrijorat.

Comentarii Facebook