Cluj: Vizitele în familie de sărbători trebuie limitate. Mersul la colindat este un mare risc


Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a declarat că mersul la colindat nu este motiv pentru a putea circula noaptea de Crăciun. 

Despre mesele tradiționale și vizitele în familie de sărbători trebuie limitate cât de mult posibil, pentru că expunem foarte mult persoanele vârstnice. Insist pentru că riscul cel mai mare de infecție este pentru persoanele în vârstă. Asta înseamnă că dacă interacționezi cu persoane din această categorie, riscul este foarte mare. Avem multe decese de vârstnici care s-au infectat de la copii, care au ignorat niște reguli și s-au expus.

În această perioadă vom fi prezenți la maxim peste tot, atât cât ne permit efectivele. Avem un județ cu un milion de oameni, iar structura de ordine publică numără 2000 de oameni, dar ne descurcăm. Vom fi prezenți peste tot. restricțiile sunt clare. După ora 23.00 nu se mai poate circula. Mersul la colindat nu este un motiv întemeiat pentru a circula noaptea. Cu atât mai mult trebuie să ne limităm și la aceste obiceiuri, frumoase, dar contextul nu permite acest lucru. Am rugat primarii, ca obiceiurile mai speciale să fie limitate intrările în locuințele oamenilor. Dacă va avea loc obiceiul să nu se intre în casă. Acest lucru trebuie exclus, pentru că riscul este foarte mare.

Artificiile puternice sunt interzise. Se poate ieși în fața casei sau a locului să arunce artificii, dar trebuie limitate și să ne manifestăm bucuria în alte moduri. Este un an diferit și trebuie să avem grijă. Nu se întâmplă nimic dacă nu mergem la o petrecere cu 50 de oameni”, a spus prefectul Mircea Abrudean.  

Comentarii Facebook