Cluj: Un student de la Facultatea de Geografie cere despăgubiri URIAȘE de la UBB Cluj


Un student de la Facultatea de Geografie din Cluj a dat în judecată universitatea şi cere despăgubiri de 15 milioane de euro.

Studentul cere despăgubiri de 15 milioane de euro: 8 milioane ca daune morale şi 7 milioane ca daune materiale. Acesta s-a plâns că programa şcolară impusă de facultate îi afectează viaţa personală, dar şi timpul individual de studiu. Tânărul spune că din cele 6 examene de la disciplinele obligatorii nu poate acumula cele 30 de credite necesare promovării anului şi este obligat să înveţe în plus şi la materiile opţionale.

Pentru a putea face acest lucru, susţine studentul, a fost nevoie de mai mult de 25 de ore de activitate didactică pe săptămână şi consideră că este un abuz pentru că îi este afectat timpul de dezvoltare personală.

Pe lângă bani, studentul cere ca punctajele să fie refăcute pentru ca minimul de credite să poată fi cumulat din materiile obligatorii.

Dosarul a ajuns acum la Tribunalul Comercial Cluj, după ce prima instanţă a spus că această cauză nu este de competența ei, scrie Observatornews.ro.

Comentarii Facebook