Cluj: Un muncitor a murit electrocutat la locul de muncă


Un muncitor care lucra la o hală din localitatea Mihai Viteazul a murit electrocutat sâmbătă dimineața.

Pompierii nu au reușit resuscitarea bărbatului electrocutat

ISU Cluj anunță că o autospecială, o autoplatformă pentru intervenții și salvări de la înălțimi și un echipaj SAJ au intervenit în această dimineață în urma electrocutării unei persoane pe un șantier din localitatea Mihai Viteazul.

Solicitarea pentru intervenția pompierilor a fost înregistrată în jurul orei 09.50, iar la fața locului pompierii au găsit un bărbat de cca 50 de ani, care prezenta traumatisme incompatibile cu viața, fiind situat pe o platformă la cca 10 metri înălțime.

Un al doilea bărbat, în vârstă de cca 30 de ani, a fost consultat de către echipajul SAJ la fața locului, care, la prima evaluare, prezenta afecțiuni ușoare.

În jurul orei 11.00, pompierii interveneau pentru a coborî corpul bărbatului de pe platforma respectivă.

Poliția a deschis un dosar penal

Polițiștii Secției Rurale Turda au deschis un dosar penal, după accidentul mortal de muncă de oe șantierul din localitatea Mihai Viteazu.

Bărbatul electrocutat avea 44 de ani și era din județul Galați.

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, urmând a fi stabilite împrejurările în care a survenit decesul bărbatului”, precizează anchetatorii.

Comentarii Facebook