Sambata 4 Iulie

Cluj: Un bătrân de 85 de ani ”prizonier” în cada de baie de 15 ore. 112 refuză să intervină


Un bătrân de 85 de ani trăiește o adevărată dramă la Cluj-Napoca și marile servicii de prim-ajutor refuză să intervină pe motivă că ”afară este caniculă”.

Părinții mei au sunat de 2 ori la ambulanță și nimeni nu vrea să meargă să îl ajute pe motiv că este caniciulă și sunt multe solicitări. A intrat în cada de baie azi-noapte la ora două și nu a mai putut ieși. Mama l-a lăsat acolo până dimineață și a sunat apoi la 112. Nimeni nu vrea să meargă să îl ajute să iasă. SMURD -ul este suprasolicitat din cauza caniculei și au zis să nu mai sunăm”, ne-a relatat Petruț Vădan.

Incidentul s-a petrecut pe strada Govora nr. 4, ap 29, etaj 9.

Practic Vasile Vădan stă de 15 ore în cada de baie, din care nu mai poate ieși. ”Mama nu poate chema vecinii pentru că sunt mulți chiriași, pe care mama nu îi cunoaște”, ne-a mai relatat fiul, care susține că nu poate acorda ajutor pentru că și el a fost operat.

În acest moment, nu se știe când va putea fi ajutat bătrânul de 85 de ani.

--------------

UPDATE

Pompierii l-au scos pe batran din baie dupa mai bine de 16 ore.

"Pompierii au sprijinit o familie de doi vârstnici care au solicitat ajutorul, având în vedere că bărbatul, în vârstă de peste 80 de ani, nu s-a mai putut ridica din vana în care intrase să se spele, cu o seară înainte.

Soția dumnealui a apelat numărul de urgență a doua zi, când a văzut că bărbatul nu a mai ieșit din baie toată noaptea, pentru a solicita sprijin, specificând faptul că s-a mai întâmplat ca bărbatul să rămână nemișcat din cauza contracturilor musculare, iar poziția în care se afla acum nu-i punea viața în pericol.

Pompierii au sprijinit bărbatul să iasă din poziția în care rămase imobilizat, după care bărbatul și-a recăpătat imediat mobilitatea. Un echipaj medical l-a consultat apoi și i-a confirmat că funcțiile vitale sunt în parametrii normali", precizeaza purtatorul de cuvant al ISU Cluj, Andrei Biris.

Comentarii Facebook