Cluj: Un bărbat a suferit arsuri grave în urma unui incendiu izbucnit în Cornești - FOTO


Un bărbat în vârstă de 80 de ani a suferit arsuri grave după ce a fost prins într-un incendiu în propria casă. Flăcările ar fi pornit de la explozia unei butelii de gaz. Casa ardea în totalitate la sosirea pompierilor.

Două autospeciale și un echipaj SAJ au fost dislocate în această dimineață pentru a stinge un incendiu, urmat de o explozie, care a cuprins o casă de locuit din localitatea Cornești, comuna Cornești. Solicitarea pentru intervenția pompierilor a fost înregistrată în jurul orei 7.30, iar în momentul sosirii la fața locului, casa ardea în totalitate, locatarul casei fusese evacuat și primea îngrijiri de la echipajul SAJ.

Din spusele martorilor, bărbatul, în vârstă de cca 80 de ani, a încercat să verifice butelia de gaz, moment în care s-a aprins jetul de gaz. Deși a încercat să se evacueze singur, acesta a fost surprins de explozie înainte să poată ajunge în afara casei. 

Mai mulți localnici, aparținători ai bărbatului și membrii ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Cornești au asigurat prima intervenție după producerea exploziei și au reușit să evacueze bărbatul surprins de explozie înăuntrul casei, înainte ca locuința să fie cuprinsă în totalitate de flăcări. Bărbatul a primit asistență medicală de urgență de la echipajul SAJ, fiind în stare de conștiență și cooperant, cu arsuri la nivelul spatelui și a feței.

Flăcările au fost stinse în limitele în care au fost găsite de pompieri, evitând propagarea acestora la anexele din gospodărie și la casele din apropiere”, a transmis ISU Cluj.

c3893229-da72-4210-999d-135173ffa151.jpg

Comentarii Facebook