Cluj: Un bărbat a fost acuzat de furt după ce a salvat o pisică


Un bărbat din Cluj-Napoca a fost acuzat de furt, după ce a luat o pisică de pe stradă, din fața mașinilor. Acesta spune că și-a dorit să o salveze, pentru că animalul se mișca greu și nu era îngrijit. La scurt timp, însă, a început să primească amenințări din partea a trei persoane diferite, care susțineau că pisica le aparține, informează TVR.

Bărbat acuzat de furt, după ce a salvat o pisică

Pe numele celui care a încercat să salveze animalul a fost depusă o plângere penală pentru furt, iar poliția a decis în cele din urmă să înapoieze pisica persoanelor care susțineau că le aparține.

George Moșoia este președintele unei asociații non-guvernamentale care oferă beneficiarilor servicii de terapie asistată de animale. El povestește că în urmă cu aproximativ o lună a încercat să salveze o pisică de pe o stradă din Cluj-Napoca, după ce a văzut că aceasta nu se ferea de mașini.

Au urmat câteva săptămâni în care pisica a fost dusă la medicul veterinar și i s-au făcut tratamente.

Între timp, mai multe persoane i-au scris lui George Moșoia, spunându-i că pisica le aparține, fără a putea dovedi încă acest lucru cu un carnet de sănătate al animalului.

Plângere penală pe numele salvatorului pisicii

Una dintre persoane a insistat și a trimis poze cu un pui de pisică ce semăna cu cea pierdută. George Moșoia spune că acest lucru nu a fost suficient, astfel încât nu a returnat animalul. După câteva zile, a aflat că pe numele lui a fost depusă o plângere penală pentru furt.

George Moșoia a încercat să predea pisica la secția de poliție, însă acest lucru nu a fost posibil. După o lună, animalul a fost returnat persoanei care susținea că îi aparține. Salvatorul a făcut gestul cu inima strânsă, deoarece atunci când a găsit pisica pe străzi era într-o stare deplorabilă. 

Pe rețelele de socializare a primit mesaje de amenințare, în care i se cerea să returneze pisica. Persoana care susține că felina îii apartține a refuzat să comenteze situația pentru presă. Ea a postat pe rețelele de socializare un mesaj în care anunță că pisica a revenit în familie și mulțumește poliției pentru ajutor, relatează gds.ro


Comentarii Facebook