Cluj: Un avion a fost acroşat de o cisternă la Cluj / UPDATE: Avionul a decolat fără probleme

 

UPDATE 13.40

 

Lucrurile au revenit la normal. Cursa spre Basel a decolat la 13:12 minute.

 

----------------- 

Un avion al companiei Wizzair a fost acroșat de o cisternă pe Aeroportul Internaţional din Cluj.

 

Avionul urma să decoleze spre Basel.

 

Un alimentator cu apă, un utilaj care alimentează avionul cu apă, a ridficat nacela mai sus decât era recomandat şi a atins avionul. Este vorba despre o aeronavă a companiei Wizzair care trebuia să decoleze spre Basel. Acum se fac verificările tehnice pentru a se vedea dacă aeronava poate decola sau nu", a declarat Iuliu Pop, directorul Aeroportului Internațional Cluj.

 

Pasagerii debarcaţi se află în aeroport.

 

Aeronava spre Basel ar fi trebuit să decoleze la 7.20, dar va pleca de la Cluj la ora 12.30. De asemenea, cursele spre Liverpool și Nurnberg au întârzieri la decolare din cauza acestui incident. 

-----------------

UPDATE

 

În timpul alimentării cu apă a aeronavei companiei Wizz Air care urma să efectueze zborul spre destinația Basel, cu decolare de pe Aeroportul Internațional Cluj la ora 07:20, nacela echipamentului de handling a atins fuselajul aeronavei.

 

Operatorul aerian a demarat verificări tehnice, urmând ca o altă aeronavă să decoleze spre Basel.  

 

Aeroportul a declanșat o investigație internă pentru stabilirea cauzelor acestui incident”, precizează reprezentanții Aeroportului Cluj.

 

Zborul Wizz Air W6 3371 de la Cluj-Napoca la Basel va înregistra întârziere după ce aeronava va fi supusă unor investigaţii tehnice neprevăzute din cauza unui incident petrecut în aeroport cu un camion care alimentează cu apă aeronava. Aeronava este supusă inspecţiilor tehnice obligatorii. Pentru a minimiza întârzierea, Wizz Air va aloca o altă aeronavă, de la o altă bază, pentru a efectua cursa Cluj-Napoca-Basel. Ora estimată a plecării este 12.30 (ora locală). Pasagerii au primit alimente, în conformitate cu politica Wizz Air şi cu reglementările UE. Wizz Air îşi cere scuze tuturor pasagerilor pentru orice neplăceri cauzate, dar siguranţa şi securitatea echipajului, pasagerilor şi aeronavei sunt prioritatea noastră numărul unu”, a precizat compania Wizz Air.

Comentarii Facebook