Cluj: Tricouri ambalate in doze cu mesajul "Enjoy Cocaine" la Libraria Universitatii. Amenda 20.000 de lei FOTO


Inspectorii de la Protectia Consumatorilor Cluj au descoperit tricouri ambalate in doze cu mesajul "Enjoy Cocaine". Acestea erau vandute in libraria Diverta, fosta Universitatii.

"Prin promovarea unor astfel de produse, consumatorii sunt indusi in eroare cu privire la "efectele benefice" ale consumului de substante stupefiante.  Mai mult produsul este comercializat prin intermediul unor unitati, care prin specificul lor au menirea de a educa consumatorii. Totodata atat sloganul regasit pe ambalaj si produs, cat si forma ambalajului, reproduc o parte din insemnele grafice ale unei companii ce comercializeaza bauturi racoritoare, ceea ce inoculeaza ideea consumului de substante interzise.

Pentru comportamentul incorect manifestat in relatia cu consumatorii operatorul economic a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 20.000 lei", a declarat Mircea Radu, seful Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Cluj.

Inspectorii au sesizat si Directia de Sanatate Publica a Judetului Cluj in vederea luarii masurilor care se impun, pentru a preintampina promovarea unor astfel de indemnuri. 

 

"Diverta e vanzatorul, dar problema este la nivel national. O firma a distribuit aceste cutii cu tricouri. Legea publicitatii spune ca daca se face reclama la produse periculoase, acestea se retrag de la comercializare. Am sesizat DSP Cluj, pentru ca ei pot lua masuri.

Noi am aplicat sanctiunea de 20.000 de lei pentru comportament incorect in relatia cu consumatorii", a mai spus Mircea Radu.

Comentarii Facebook