Cluj: TIR imobilizat de poliție, pentru că șoferul nu avea atestat și tahograf


Un TIR -ist a fost amendat de poliție în 8 februarie, pe DN 17, în localitatea Cuzdrioara, pentru că nu folosea tahograful și nu avea atestate profesionale.

Conducătorul auto efectua transport de mărfuri în trafic internațional, fără a respecta prevederile referitoare la utilizarea aparatului tahograf și fără a deține documentele legale de atestare profesională și de transport, specifice.

Acesta a fost sancționat contravențional, cu amenda în valoare de 13.000 de lei, în conformitate cu OG 37/2007 și HG 69/2012, fiind, de asemenea, dispusă măsura imobilizării vehiculului, în acord cu normele legale în domeniu.

Conform OG 37/2007, se poate dispune imobilizarea vehiculului pentru o perioada de 9 ore, timp în care șoferul nu l-a putut conduce.

Șoferul a fost prins în cadrul Truck & Bus Operation

Polițiștii din Cluj au organizat n perioada 7 – 13 februarie acțiuni punctuale în cadrul proiectului Truck & Bus Operation, inițiativă ce își propune creșterea gradului de legalitate în ceea ce privește efectuarea  transportului de persoane și mărfuri.

Astfel, în perioada anterior amintită, polițiștii clujeni au demarat activități specifice de control pentru a preveni și combate orice forme de abateri ale normelor legale privind transportul rutier de persoane sau mărfuri, a verifica legalitatea în care se efectuează aceste transporturi, precum și pentru a contracara evenimentele rutiere negative în care ar putea fi implicate aceste vehicule.

În urma activităților desfășurate pe principalele artere de circulație din județul Cluj, au fost verificate 454 de vehicule, dintre care 250 de transport marfă și 204 de transport persoane.

Neregulile constatate au atras aplicarea a 1169 de sancțiuni contravenționale, 143 pentru nerespectarea prevederilor referitoare la transportul de persoane sau marfă, iar restul în acord cu OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice.

Comentarii Facebook