Cluj: Taximetriști nesimțiți la Aeroport. Vânau străinii veniți la Untold. Poliția Transporturi e de toată JENA - FOTO

 

Taximetriștii clujeni devin încet, încet, la fel de nesimțiți ca și cei din București. Sâmbătă după-amiaza vânau la Aeroport turiștii străini veniți la Untold. 

 

Câteva mașini de traxi blocau banda special amenajată de Aeroport, iar cei care întrebau dacă sunt liberi primeau replica: ”Sunt la comandă!”. Abia după ce au fost amenințați cu poliția transporturi (niciun polițist nu era în fața Aeroportului, fiind greu de găsit), care asigură securitatea Aeroportului, unul dintre taximetriști s-a urcat, cu scandal, în mașină, a luat un client și a plecat.

 

Al doilea, care aștepta în stand, fiind tot ”la comandă”, a preferat să cotinue scandalul. ”Eu sunt cu domnișoara, care mi-a făcut comandă!”, a spus acesta, legându-se de oa tânără. Replica acesteia a fost savuroasă, stârnind râsul tuturor: ”Pleacă domnule de aici, eu am făcut comandă prin Clever și aștept taxi!”. Pus în fața faptului împlinit și prins cu minciuna, taximetristul a preferat să se certe, pe model bucureștean, și a luat un client numai după ce a fost amenințat și el cu poliția. 

 

În realitate, toți taximetriștii preferau să spun că sunt ”la comandă”, pentru a ”vâna” turiștii străini, care nu știu prețiurile și pot fi taxați în euro. 

 

Clujenii care aterizau au fost nevoiți să ia troleibuzul pentru a ajunge în centrul orașului. E drept că peste tot era o lipsă acută de taximetre, dar comportamentul celor care stăteau în stand la Aeroport era clar de ”rechini”. 

 

După această experiență, s-a dovedit încă o dată ineficiența polițiștilor de la transporturi (dacă nu chiar complicitatea), care preferau să stea la cafele prin birouri, la răcoare, în loc să facă ordine în fața Aeroportului. 

Comentarii Facebook