Cluj: Șofer băut scos pe sus din mașină și încătușat! Cel vinovat se plânge că a fost tratat în mod abuziv


Un echipaj de poliție a urmărit pe Calea Turzii un șofer care nu a oprit la semnalele oamenilor legii și l-au încătușat până la identificare, după ce l-au blocat în trafic.

Polițiștii clujeni au explicat tot incidentul, deși șoferul acuză comportamentul abuziv.

Polițiștii Biroului Cluj desfășoară constant activități în trafic pentru asigurarea climatului de siguranță rutieră, prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul conducerii sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive. 

Scopul acestor activități este responsabilizarea participanților la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea normelor legale.

În contextul unei astfel de acțiuni, la data de 6 iulie a.c., în jurul orei 15.55, polițiștii Biroului Rutier Cluj, aflați în autospecială au efectuat semnalul regulamentar de oprire unui bărbat care se deplasa cu un autoturism pe strada Calea Turzii.

Conducătorul autoturismului în cauză ar fi simulat pentru câteva momente oprirea vehiculului, însă apoi ar fi demarat în viteză în direcția străzii Observatorului, polițiștii pornind în urmărirea acestuia folosind semnalele luminoase și acustice.

După oprirea autoturismului, bărbatul aflat la volan nu ar fi dat curs solicitărilor polițiștilor de a înmâna documentele prevăzute de lege, iar ulterior ar fi comunicat date personale eronate, fiind extras din vehicul și încătușat până la momentul stabilirii identității acestuia.

Identificat, bărbatul în vârstă de 42 de ani, din municipiul Cluj-Napoca emana halenă alcoolică, astfel că a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest care a indicat concentrația de 0,37 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 3045 de lei, pentru neoprirea la semnalul regulamentar al polițiștilor, neportul centurii de siguranță, conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, dar și pentru lipsa documentelor prevăzute, iar ca măsură complementară s-a dispus reţinerea permisului de conducere pentru o perioadă de 120 de zile”, precizează Biroul de Presă.

Deși era băut, șoferul imobilizat spune că a fost un abuz și că oamenii legii au recurs la asta pentru a nu-i filma.

Politistul a făcut un abuz prin folosirea forței nejustificat, scoaterea mea din autoturism și trantire la pământ, apoi incatusare, inchiderea telefonul personal sa nu-i pot înregistra, mustiucu de la etilotest a fost pus înainte fără ca eu sa-l desfac, după cum prevede legea, si injuraturile care au avut in masina neinscriptionata. 

Chiar ei recunosc în comunicatul de presă ca m-au scos din autoturism și incatusat până la identificare”, spune bărbatul. 

Interesant ca nici ei nu-și pot explica acest mod de procedura abuziv”, declara bărbatul identificat și sancționat.

Comentarii Facebook