Cluj: Site-urile pentru adulți pe care apare jandarmerița Ramona Pop păstrează datele și acordul persoanelor care apar în imagini - Galerie FOTO


Ministerul de Interne trimite la Cluj o comisie pentru a cerceta scandalul cu poze cu caracter pornografice, care o are în prim plan pe Ramona Pop, purtătorul de cuvânt al Grupării Mobile de Jandarmi Cluj. 

Fotografiile și videoclipurile au fost șterse după ce au apărut în mass media. În cursul zilei de sâmbătă, 18 decembrie, aceste imagini erau online, dar între timp au fost șterse de cineva care avea acces la cont.

Știri de Cluj a consultat un expert IT și securitate online care ne-a explicat că pe site -urile respective, postările se fac dintr-un cont validat cu acte de identitate și care respectă legea federală americană 2577. Mai precis cel care a postat fotografiile și clipurile video, producătorul, trebuia să aibă acordul celor care apar în imagini, iar toate aceste date sunt păstrate pe site -urile respective. Cei care nu respectă legea riscă cinci ani de închisoare, la prima încălcare, și zece ani, pentru cei care sunt recidiviști. 

WhatsApp Image 2021-12-20 at 11.42.01 (1).jpegWhatsApp Image 2021-12-20 at 11.42.45.jpeg

Legea 2257

Conform unei legi federale, 18 U.S.C. § 2257, producătorii unei ”reprezentări vizuale a unei ființe umane reale implicate într-un comportament sexual explicit” sunt obligați să păstreze înregistrări care arată vârstele modelelor. Nu acoperă imagini produse înainte de 3 iulie 1995 sau reprezentări ale unui comportament sexual explicit, care nu implică ființe umane.

Producătorii sunt obligați să păstreze înregistrări cu numele legal și data nașterii fiecărui interpret, orice alt nume folosit vreodată de artist, o copie a actului de identitate cu fotografie eliberat de o entitate guvernamentală, o copie a descrierii, data producției originale, și adresa URL asociată descrierii dacă aceasta este publicată online. Reglementări revizuite pentru înregistrările referitoare la reprezentările vizuale ale comportamentului sexual explicit; Inspecția înregistrărilor referitoare la reprezentarea performanțelor sexuale explicite simulate, 73 Fed. Reg. 77.470 (18 dec. 2008) (codificat la 28 C.F.R. pct. 75).

Înregistrările trebuie să fie indexate după nume și să facă trimiteri încrucișate la alte nume utilizate și titlul sau numărul de identificare al cărții, revistei, filmului, casetei video, imaginii manipulate digital sau computerizat, imaginea digitală, imaginea, adresa URL sau orice altă chestiune. Id. la 77.470.

Producătorii trebuie să păstreze copii ale acestor înregistrări timp de șapte ani și să le păstreze timp de cinci ani după ce producătorul a încetat activitatea. Id. la 77.470.

Producătorii trebuie să permită procurorilor generali sau agenților acestora să intre în sediul lor comercial și să inspecteze înregistrările sau să păstreze evidențele comerciale la un terț custode care asigură accesul în timpul programului obișnuit de lucru sau cel puțin 20 de ore pe săptămână, fără notificare prealabilă și fără nicio cerință. de suspiciune”.

Jandarmerița Ramona Pop le-a spus șefilor că cineva i-a spart telefonul și a intrat în posesia clipurilor și fotografiilor.

Din imaginile postate de Știri de Cluj (Galeria Foto) se vede că fotografiile au fost realizate cu participarea a cel puțin două persoane, posibil trei. Imaginile au fost filmate în condiții bune, cu cameră video, aparat foto și reflectoare.

Comentarii Facebook