Cluj: Se strâng donații pentru copiii din centrul de plasament ”Casuta Bucuriei” - FOTO

 

Asociatia Caritabila ”Casuta Bucuriei” va organiza în 5 septembrie o strîngere de fonduri și donații pentru copiii din centrul de plasament pe care îl gestionează. 

 

Evenimentul “Doneaza si Daruieste Zambete” se va desfasura Sambata, 5 Septembrie 2015, intre orele 10:00 si 18:00 la Cotton Club Cluj Napoca, Bd. 1 Decembrie 1918, nr 35 – 37. Scopul acestui eveniment este strangerea de fonduri prin donatii si targ caritabil de produse donate de voluntarii nostri, pentru asigurarea fondurilor necesare functionarii Casei de Copii “Casuta Bucuriei”.

 

Asociatia Caritabila “Casuta Bucuriei” a fost infiintata in anul 2015 si are ca scop furnizarea de servicii sociale, care sa ajute copii aflati in centrul de plasament de tip familial “Casuta Bucuriei” sa aiba o dezvoltare armonioasa si echilibrata, pe toata durata timpului in care ei urmeaza o forma de invatamant de zi. ”Casuta Bucuriei” poate gazdui 10 copii cu varste incepand de la 4 ani si are posibilitatea de a primi in plasament atat fete cat si baieti. ”Scopul nostru este sa le oferim un mediu sigur, familial si o educatie care sa permita beneficiarilor nostri sa isi continue studiile, sa prevenim abandonul scolar, si ca ei sa poata deveni membrii utili ai societatii.

 

Beneficiarii nostri sunt repartizati in centrul nostru de catre Directia Generala de Protectie a Copilului si in prezent avem alocati 6 copii si tineri: 5 baieti cu varste intre 6 si 17 ani si o fata cu varsta de 20 de ani. Baietii sunt inscrisi la gradinita sau scoala, iar tanara este studenta in anul II la Facultatea de Psihopedagogie Speciala”, precizează Adela Florean, presedinta Asociatiei Caritabile ”Casuta Bucuriei”.

 

Targul caritabil presupune oferirea unor produse donate de voluntari sau create de membrii Asociatiei Caritabile “Casuta Bucuriei” in schimbul unor donatii in bani si incurajarea vizitatorilor sa cunoasca mai bine proiectul si sa îl sprijine pe viitor. ”Asteptam oameni cu inima mare, care vor sa se implice in activitati caritabile, si avem convingerea ca donatiile mici pot sa faca o mare diferenta. Incurajam vizitatorii sa vina cu copii pentru ca dorim sa organizam activitati interesante, cum ar fi creere de carti personalizate sau de papusi din linguri de lemn. Doritorii vor putea cunoaste beneficiarii Casutei si vor putea discuta cu ei”, a mai spus Adela Florean.

Comentarii Facebook