CLUJ: Şcoala începe, iar unităţile şcolare NU au autorizaţii sanitare de funcţionare

 

Mai multe unităţi şcolare din judeţul Cluj nu au autorizaţie sanitară de funcţionare şi asta chiar înainte anului şcolar 2012-2013.

Cauzele care au adus judeţul unităţile de învăţămând în această situaţie sunt lipsa apei curente sau a celei potabile, a unor instalaţii sanitare sau toalete.

Pentru anul şcolar 2012-2013 avem la nivel judeţean un număr de 686 de obiective unităţi şcolare din care au autorizaţie sanitară de funcţionare 521 de obiective (75,94 la sută) şi 165 fără autorizaţie (24,06 la sută). Dintre obiectivele de învăţământ - grădiniţe, şcoli primare şi gimnaziale, licee şi colegii - care nu au autorizaţie, peste 93 la sută sunt din mediul rural. Principalele cauze care au dus la neautorizarea unităţilor de învăţământ sunt lipsa apei curente şi/sau potabile, a unor instalaţii sanitare (chiuvete) branşate la o reţea de apa potabilă şi lipsa unor toalete racordate la o reţea de canalizare sau la fose septice care să înlocuiască latrinele”, a spus şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj, Valentin Cuibus.

Şi prefectul Clujului, Ioan Vuşcan speră ca situaţia să fie rezolvată până la începerea anului şcolar: „Sunt aspecte care mai pot fi rezolvate până la începerea şcolii sau în cel mai scurt timp cu putinţă. Să vedem în ce măsură şi primarii de comune sunt responsabili pentru rezolvarea acestei probleme”.

Comentarii Facebook