Cluj: Sancţiuni pentru vânzătorii ambulanţi de prorumb fiert


Poliţiştii locali au depistat în ultimul timp persoane care desfăşoară comerţ ilegal de porumb fiert în mai multe zone din oraş. Astfel de comercianţi ambulanţi au fost identificaţi şi sunt ridicaţi frecvent din locuri precum Piaţa Mărăşti, Parcul Central şi din zona ştrandului ”SUN”.

În această săptămână, inspectorii Primăriei au aplicat 4 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 4000 de lei celor care comercializau porumb fiert în locuri neautorizate. Sancţiunile au fost dispuse în baza Legii nr. 12/1990, iar porumbul fiert a fost  confiscat şi distrus.

Primăria Cluj-Napoca atrage atenţia populaţiei asupra pericolului la care se expune cumpărând porumb fiert de la aceşti comerciaţi, având în vedere condiţiile igienico-sanitare necorespunzătoare de preparare şi desfacere.

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Inspecţie Comercială monitorizează zilnic zonele frecventate de către vânzătorii ambulanţi, iar produsele comercializate în locuri neautorizate şi fără respectarea condiţiilor prevăzute de lege sunt confiscate şi distruse.

Comentarii Facebook