Cluj: Pompierii clujeni spun că unele adăposturi de război e posibil să fie ocupate cu altceva


Clujul ar avea 197 de adăposturi de război, dar sunt informații că nu toate sunt disponibile sau că unele nu există pur și simplu. 

Adăposturi de război Cluj: Clujul are 197 de adăposturi, dar nu toate sunt libere

În prezent, fondul județean de adăpostire este compus din 197 de adăposturi publice de protecție civilă (în administrația primăriilor, la care se adaugă adăposturile care există în imobilele operatorilor economici privați). Cele 197 de adăposturi publice de protecție civilă se află în municipiile Cluj-Napoca, Dej, Turda, Gherla, Câmpia-Turzii, orașul Huedin, comuna Florești și Comuna Mihai Viteazu.

Conform Legii nr. 481/2004, în timp de pace adăposturile publice de protecţie civilă, pot fi utilizate pentru alte destinaţii, cu respectarea normelor tehnice, cu obligaţia de a fi eliberate în situaţii de urgenţă în maximum 24 de ore şi cu informarea prealabilă a centrelor operaţionale din cadrul serviciilor de urgenţă profesioniste. De asemenea, precizăm că toate cele 197 de adăposturi sunt funcționale. Dacă va fi necesară eliberarea lor, acestea au nevoie de amenajări minore”, precizează purtătorul de cuvânt al ISU Cluj.

Unde sunt adăposturile de război din Cluj-Napoca, Dej, Turda, Câmpia Turzii, Gherla, Dej, Huedin și Florești

O clujeancă a avut ambiția de a verifica adăpostul de pe strada Fabricii de Zahar nr. 8, iar acolo administratorul spune că nici vorbă de adăpost. Cei de la ISU Cluj spun, însă, că ”toate cele 197 de adăposturi care se regăsesc pe lista pusă pe grup există și sunt funcționale. Acolo există un subsol care poate fi amenajat în caz de nevoie”.

Dacă locuiți într-un din blocurile de pe listă, vă rugăm să verificați dacă apare vreun adăpost la locația dvs. Ne puteți semnala prezența acestuia pe Whatsapp (0722804093).

WhatsApp Image 2022-03-01 at 15.26.47.jpeg

Comentarii Facebook