Cluj: Polițist către o mamă, care a mers să-și ia copilul de la fostul soț: „Copilul e destul de mare din ce văd eu, și poate lua singur o decizie”


Un dialog halucinant a avut loc între un polițist din Bonțida și o clujeancă care voia să-și ia băiatul de 11 ani de la fostul soț. Femeia susține că polițistul l-a încurajat pe copil să nu asculte de mama lui și să nu țină legătura cu ea. „De fiecare dată când vrei îi spui mami nu vreau să vin azi. Stai unde vrei până la vârsta de 18 ani, distracție dacă ai vreo petrecere!”, i-a spus polițistul minorului, potrivit unei înregistrări prezentate de femeie.

Prin Sentința civilă nr. 270/2022 s–a  stabilit dreptul mamei Claudia H. de a avea legături personale cu minorul în weekendurile 1, 2 și 4 din lună. Deși avea stabilit un program de vizită, femeia susține că, în data de 6 mai, soțul a influențat copilul să nu respecte programul și să nu meargă cu aceasta. Mama a sunat la 112. S-a prezentat la fața locului un echipaj de poliție de la Postul din Bonțida, din care agentul Bogdan Floroiu l-a audiat pe minorul în vârsta de 11 ani în drum, scrie clujust.ro.

Vrei să te duci cu mama ta? Bine, dacă nu vrei acum, noi o să facem un proces verbal. Dacă copilul nu vrea, noi nu aveam..  nu trebuie forțat, dacă copilul nu vrea. (…) situația e clară, copilul nu vrea, dvs nu aveți ce să faceți

După câteva comentarii ale mamei, polițistul spune: „Copilul e destul de mare din ce văd eu și poate să ia o decizie, nu cred că poate fi influențat de tată la vârsta asta, că s-ar vedea

La final, agentul i se adresează copilului: „Nu e nicio ceartă, de fiecare dată când vrei îi spui mami nu vreau să vin azi, stai unde vrei până la vârsta de 18 ani, distracție dacă ai vreo petrecere!

Avocatul femeii spune că va face plângere penală: „Agentul a influențat minorul să nu respecte nici pe viitor programul, iar la final îmi ia clienta la mișto urându-i copilului distracție plăcută la petrecere. Vom depune plângere penală împotriva agentului pentru abuz în serviciu”, a spus avocatul clujencei, pentru sursa citată.

Articolul integral poate fi citit pe Clujust.ro

Comentarii Facebook