Cluj: Poliția locală amendează șoferii parcați fără tichet, dar plata parcării se face foarte greu

 

Șoferii sunt amendați pe capete în parcările din zona 1 a orașului (unde tariful s-a dublat din 1 ianuarie 2017), dar automatele de plată a parcării sunt foarte greu de folosit. 

 

Automatele din centrul orașului au mari probleme, sunt fie defecte (n.red. nu acceptă monede), iar la majoritatea nu se poate plăti parcarea cu ajutorul cardului bancar, deși pe automat scrie că acest lucru este posibil. 

 

Un astfel de caz s-a petrecut pe Bulevardul Eroilor, unde automatele de plată a parcărilor funcționează foarte greu. Plata cu cardul bancar de tip Visa Electron sau Maestro este imposibil de făcut. Un polițist local aflat în trecere a încercat și el să folosească cardul bancar, dar nu a reușit, recomandând să reclamăm cazul.

 

Contactați la numărul 0733410992, cei care se ocupă de depanarea automatelor au fost surprinși de acest lucru și au recomandat folosirea monedelor, a SMS -ului sau a cardurilor răzuibile. Întrebați de unde se pot cumpăra cardurilor răzuibile pe Bulevardul Eroilor, aceștia au indicat magazinul Top Drinks. Acolo surpriza a fost că nu a mai fost încheiat un contract în ultimul an, astfel că achiziția de tichete răzuibile este imposibil de făcut. 

 

Singura opțiune pentru șoferi este folosirea monedelor (n.red. foarte greu de făcut pentru că este nevoie de multe monede) și a SMS -urilor, dar în cazul în care dețineți o cartelă preplătită acest lucru este imposibil. 

 

Primăria Cluj-Napoca ar trebui să ia măsuri și să oblige firma care administrează aceste automate să pună în funcțiune toate opțiunile de plată, pentru a nu-i pune pe drumuri șoferii. 

 

Conform unui comunicat al Poliției Locale, în săptămâna 12 - 19 ianuarie, au fost aplicate 732 sancţiuni contravenţionale, în zona centrală. Valoarea amenzilor a fost de 73.200 de lei.

 

Sancțiunile au fost aplicate conducătorilor auto care nu au respectat prevederile HCL nr. 26/2010 privind aprobarea Regulamentului de administrare a parcărilor publice cu plată orară, aprobate de Comisia Municipală de Sistematizare a Circulaţiei din municipiul Cluj-Napoca, cu completările şi modificările ulterioare.

 

S-a acţionat pe următoarele străzi: B-dul Eroilor, Iuliu Maniu, Baba Novac, I.C. Brătianu, Hermann Oberth, Mihail Kogălniceanu, P-ţa Avram Iancu, C.Dorobantilor, B-Dul 21 Decembrie 1989, C. Dobrogeanu Gherea, Năvodari, Pitești, Card. Iuliu Hossu, Emil Isac, Sindicatelor, Constantin Daicoviciu, Virgil Fulicea, Paul Chinezu, Octavian Petrovici, Emil Zola, Universității, Traian Moşoiu, Rubin Patiţia, Republicii. 

Comentarii Facebook