CLUJ: Peste 120 de amenzi aplicate în doar 3 ore, la Dej. Zeci de șoferi au rămas și fără permis

 

Polițiștii clujeni au efectuat, marți, o serie de controale în trafic în zona Dejului, fiind aplicate peste 120 de amenzi.


La data de 5 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier - Biroul Drumuri Naţionale şi Europene, ai birourilor şi formaţiunilor rutiere din cadrul Poliţiilor 1-6, ai Serviciului de Ordine Publică şi ai Secţiei 6 Poliţie Rurală Dej, au organizat şi desfăşurat o acţiune cu efective mărite pentru sporirea gradului de siguranţă rutieră pe raza municipiului Dej, pe DN1 C şi DN 17”, informează IPJ CLuj.

Astfel, în cele 3 ore de acţiune, au fost controlate 242 de autovehicule şi au fost testaţi cu aparatul etilotest 42 de conducători auto, fiind constatată o infracţiune rutieră de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului (concentraţie de peste 0.80 mg/l alcool pur în aerul expirat).

Au fost aplicate 123 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 7 pentru nerespectarea legislaţiei specifice în domeniul transporturilor rutiere, 41 pentru depăşirea vitezei legale şi 23 pentru neacordare de prioritate pietonilor.

Au fost reţinute 31 de permise de conducere, 23 dintre acestea fiind pentru neacordare de prioritate pietonilor şi 5 pentru depăşirea cu peste 50 km/h a vitezei legale. De asemenea, pentru constatarea unor defecţiuni tehnice, lipsa inspecţiei tehnice periodice, a RCA-ului, au fost retrase 20 de certificate de înmatriculare.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 58.000 de lei.

Comentarii Facebook