CLUJ: ”Pericol public”, reținut de polițiști după ce a fost fugărit în trafic. Furase o mașină, era beat și nu avea permis FOTO


Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Apahida au identificat și reținut pentru 24 de ore un bărbat bănuit de sustragerea unui autoturism, pe care l-ar fi condus și ar fi provocat un accident rutier, ulterior încercând să scape de polițiști. 

Astfel, la data 12 mai a.c., în jurul orei 01:30, poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Apahida, în timp ce efectuau serviciul de patrulare pe DN1C E576, prin localitatea Sînicoara, județul Cluj, au observat în trafic, pe banda de circulaţie, o autoutilitară care prezenta avarii.

La vederea echipajului de poliţie, conducătorul auto a coborât şi a fugit în trestia de pe terenul viran din imediata apropiere a drumului. Polițiștii au pornit în urmărirea lui și, în scurt timp, au reușit să-l prindă și să stabilească că e vorba despre un tânăr, de 19 ani, din Sînicoara, care nu deține permis de conducere. 

De asemenea, s-a stabilit că acesta ar fi sustras autovehiculul din fața unui imobil din Sînnicoara, l-ar fi condus și ar fi avariat un autovehicul parcat.

Polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest pe bărbat, stabilindu-se că avea o concentrație de peste 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i–au fost recoltate probe biologice pentru a se stabili gradul de alcoolemie în sânge.

În baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore pe bărbat; acesta este cercetat pentru comiterea infracțiunilor de furt calificat, conducerea unui vehicul fără permis și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, fapte prevăzute de Codul penal.

Magistrații au dispus cercetarea în continuare a bărbatului sub control judiciar.


Comentarii Facebook