Cluj: Pasagerii ajunși la Cluj reclamă că sunt ținuți la grămadă înainte de carantină: Se încalcă regulile Ministerului Sănătății


Fiica unuia dintre cei care a ajuns la Cluj cu zborul din Dortmund reclamă faptul că pasagerii sunt ținuți la grămadă în Sala Sporturilor, existînd riscul de răspândire în masă a bolii. În plus, nu se știe când vor ajunge la centrele de carantină și în ce condiții.

Miercuri, circa 220 de pasageri au ajuns la Cluj-Napoca din Franța și Germania. Toți au fost duși la Sala Sporturilor, iar de acolo vor fi trimiși la centrele de carantină din fiecare județ.  Reclamațiile vizează tocmai modul în care sunt ținuți oamenii, la grămadă, existând riscul de îmbolnăvire,.

Tatăl meu a mers la muncă în Belgia. Lucrează ca și inginer chimist și ajută la extragerea de apă termală. Din Belgia a mers până în Dortmund cu un taximetru, pentru a reveni acasă. La Cluj-Napoca, l-a așteptat mama la Aeroport, iar acum este blocat, în condiții care îi pun în pericol sănătatea. Nu au acces la apă îmbuteliată, la mâncare, sunt obligați să încalce distanța impusă de Ministerul Sănătății. Sunt încălcate drepturi esențiale. Nu este cazul tatălui meu, dar să presupunem că unul dintre ei este diabetic și nu are acces la mâncare, atunci poate face o criză.

Tatăl meu mi-a spus că în Germania, pe Aeroport, au fost ținuți la distanța regulamentară, iar în avion la fel. Când au ajuns la Cluj, toți sunt la grămadă. 

Dacă noi încercăm să prevenim protejarea oamenilor sănătoși de boală, cum se poate ca toate regulile impuse chiar de Ministerul Sănătății să fie încălcate? 

Eu înțeleg că deja se crede că cei care vin de afară sunt hoți și cerșetori, dar nu este așa. Sunt oameni care au muncit în străinătate, iar acum preferă să vină la cei dragi, acasă.

Eu sunt acum în Anglia, sunt medic, și rămân aici, dar alții preferă să se întoarcă.

Nu cer condiții pentru carantină, nu aia e problema, ci faptul că oamenii sunt puși în pericol, când ar trebui să fie protejați”, ne-a relatat Roxana Fărcășan.

Aceasta a sunat la DSP Cluj și a reclamat modul în care sunt ținuți călătorii ajunși la Cluj-Napoca, dar a aflat că sunt și alte reclamații, fără ca ceva să se schimbe. 

Comentarii Facebook