Cluj: Nevaccinații privesc prin gard Târgul de Crăciun, cu copiii de mână, „explicându-le, că nu pot să ajungă la căsuța lui Moș Crăciun”


Clujenii nevaccinați nu sunt de acord cu faptul că intrarea la Târgul de Crăciun se poate face doar pe baza certificatului verde. Aceștia încearcă să-l sensibilizeze pe Boc, astfel încât să renunțe la idee, invocând motive precum tristețea celor mici și dorința acestora de a ajunge la căsuța lui Moș Crăciun.

Aș mai vrea să vă rog, să eliminați situația de la Târgul de Crăciun, o adevărată batjocură la adresa clujenilor, care stăteau în afara târgului cu copiii de mână, explicându-le, că nu pot să ajungă la căsuța lui Moș Crăciun, pentru că Boc, a pus un c***t de gard, păzit până în dinți de jandarmerie și poliție locală, ca nu cumva, cei ce sunt în incintă, pe baza certificatului, să-i infecteze”, susține un clujean pe Facebook.

Boc este rugat să elimine certificatul verde de la Târgul de Crăciun

Acesta îl roagă pe edil să meargă la familiile ce privesc târgul peste gard și să le spună în ochi micuților că nu pot intra pentru că părinții lor nu sunt vaccinați:

RUȘINE, tovarășe primar. Poate, aveți curajul și veți merge de partea cealaltă a târgului și le veți spune copiilor care nu au putut intra să se întâlnească cu moșul, la Căsuța lui Moș Crăciun, de ce ați comasat atâtea forțe de ordine, și de ce, un târg, care este făcut pentru toți clujenii, plătitori de taxe și impozite, organizat în aer liber, este doar pentru vaccinați și nu pentru toți. Oare, prin această decizie, doriți să rămâneți doar cu banii celor ce au avut acces la acest târg? Este perfect atunci, dacă acesta era scopul, pentru că noi ceilalți, nu ne supărăm!”, a continuat bărbatul.

De ce în străinătate se poate și în România nu? se întreabă cei nevaccinați

Clujenii nevaccinați sunt de părere că dacă taxele și impozitele sunt plătite în mod egal, vaccinații și nevaccinații trebuie să aibă drepturi egale, prin urmare acces la magazine și târguri de Crăciun. Argumentele vin cu exemple din străinătate, unde unele evenimente sunt organizate cu public larg, dar se omite faptul că în acele țări, oamenii sunt vaccinați în proporție de aproximativ 80%.

Tot ceea ce trăim în aceste zile în România, mi se pare, că trăim în filmele cu proști, în piesele lui Caragiale, doar că la un nivel foarte slab, făcând o comparație cu ceea ce am văzut în lume, la fotbal în campionatul Angliei, aproape 90 de mii de spectatori, snuker, Regatul Unit, sălile pline, Formula 1, câteva sute de mii de spectatori, sărituri cu schiurile, câteva zeci de mii de spectatori, majoritatea fără măști, fără distanțare,deși în Marea Britanie, sunt 40 - 50 de mii de infectări, raportate zilnic, chiar dacă sunt peste 80 la sută, înțepați”, continuă acesta.

Nici decorațiunile orașului nu sunt pe măsura așteptărilor

De asemenea, nemulțumirea bărbatului merge până în punctul în care acesta critică „total dezamăgit” cum Primăria Cluj-Napoca s-a concentrat pe decorarea centrului, lăsând în uitare alte părți ale orașului. Din nou, Emil Boc este rugat să meargă în delegații în alte orașe ale țării, pentru a lua „notițe” despre cum se decorează un oraș de Sărbători.

Azi, am ieșit la plimbare prin oraș, profitând de vremea anormal de caldă și am fost total dezamăgit, de faptul că, pentru primarul din Cluj, singura zonă importantă, în mintea lui, este centrul orașului, kilometrul 0, restul centrului, zona 1-2, este ca și inexistentă. Clujul, ar putea participa la concursul „cel mai urât oraș, luminat de sărbători" unde, ar câștiga, fără drept de apel, locul întâi. Nu ar fi rău, domnule primar, să trageți o fugă până la Arad, Oradea, Baia Mare, Alba Iulia și aș putea să mai continui, dar nu vreau să vă umilesc mai mult, să luați notițe de la primarii din aceste județe, iar când vă întoarceți, să cereți scuze clujenilor, pentru faptul că-și plătesc taxele și impozitele locale, iar dumneavoastră, nu ați reușit, să faceți acest oraș să arate, la fel de "smart", cum vă tot place să vă lăudați, ca acele orașe”, a mai adăugat critic clujeanul.


Comentarii Facebook