Duminica 5 Februarie

Cluj-Napoca: Programul Zilei de 1 Decembrie. Vine Andra

 

Clujenii sunt invitați în 1 Decembrie 2017 să sărbătorească Ziua Națională a României - 99 de ani de la Unirea Transilvaniei cu România în anul 1918.

 

Pentru acest eveniment va avea loc un spectacol folcloric, inaugurarea iluminatului festiv, concert Andra și Cargo și un foc de artificii. Evenimentul de anul acesta va aduce o noutate care va completa atmosfera de sărbătoare prin iluminatul arhitectural de pe Catedrala Mitropolitană din Piața Avram Iancu și din Piața Unirii.

 

Manifestările de 1 Decembrie vor începe la ora 10:00, în Piața Avram Iancu, cu manifestările tradiționale: slujbă religioasă în Catedrala Mitropolitană, depuneri de coroane și jerbe de flori, parada militară.

 

În Sala de Sticlă a Primăriei Cluj-Napoca va fi deschisă  expoziția de imagini istorice ”Clujul și Marea Unire”, organizată în parteneriat cu Biblioteca Academiei Române Cluj-Napoca, Universitatea ”Babeș-Bolyai”, Muzeul de Istorie al Universității ”Babeș-Bolyai”, Direcția Județeană a Arhivelor Naționale Cluj, Biblioteca Centrală Universitară ”Lucian Blaga” Cluj-Napoca. Expoziția va conține imagini cu documente și fotografii din presa vremii: Cluj – noiembrie 1918 – decembrie 1918.

 

Programul evenimentelor de  1 Decembrie:

 

Piața Unirii

 

ora 15:00 - spectacol folcloric: 

Maria Golban Șomlea

Traian Ilea și Valeria Codorean 

Ovidiu Purdea Someș

 Ansamblul Folcloric "Românașul"

Ciprian Roman

Ansamblul Folcloric "Mărțișorul" 

Aurel Tămaș

Dumitru Fărcaș

acompaniază Orchestra "Regal Transilvan".

 

ora 19:00 - aprinderea iluminatului festiv

ora 19:05 - concert Andra

 

Piața Avram Iancu

ora 20:00 - spectacol de artificii

 

Piața Unirii

ora 20:10 - concert Cargo

 

De 1 Decembrie, intrarea la patinoarul din Piaţa Unirii din cadrul Târgului de Crăciun va  fi gratuită. Târgul de Crăciun va fi deschis anul acesta în 24 noiembrie 2017 și se va închide în 1 ianuarie 2018.

Comentarii Facebook