Luni 26 Septembrie

Cluj-Napoca este primul mare oraș din România care intră în scenariul roșu în valul 5. Elevii vor învăța online


Cluj-Napoca este cel mai mare oraș din țară unde rata incidentei a trecut de 5 cazuri la mia de locuitori.

Județul Cluj este primul județ din țară în scenariul roșu în acest nou val, iar municipiul Cluj-Napoca a trecut de incidența de 5 la mie.

În aceste condiții, unitățile de învățământ unde gradul de vaccinare în rândul angajaților este mai mic de 60% au trecut in online.

În Cluj Napoca, 5 unități de învățământ sunt online unde sunt vaccinați sub 60% din dascăli.

De asemenea, în oraș au intrat în vigoare noile restricții. Respectiv, restaurantele vor primi clienții doar la 30% din capacitate. Spectacolele vor fi și ele vitregite de un număr mare de iubitori de cultură, doar 30% din locurile din sală putând fi ocupate. Măștile bineînțeles sunt obligatorii în toate spațiile.

Ministrul Educaţiei anunţă când se închid şcolile în valul 5 COVID

Școlile unde procentul profesorilor vaccinați este sub 60%, iar incidența din localitate este peste 3% vor trece în online", a anunţat ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu. 

Vineri va fi anunțată lista unităților de învăţământ unde de săptămâna viitoare elevii nu vor mai veni fizic la şcoală. Mai exact, vorbim de acele unități de învățământ care în ziua de vineri vor declara o rată de vaccinare mai mică de 60%.

Este vorba de aceleași unități de învățământ care vor funcționa în localități unde rata de incidență depășește 3 cazuri la mia de locuitori.

Aici se încadrează 30 de unități de învățământ din judeţul Ilfov şi aproape 60 de unități de învățământ din Capitală. Pentru moment, ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a anunţat că la nivel naţional doar 2.000 de învățământ au rata de vaccinare de 100%.

Avem 14.000 unde rata de vaccinare este de peste 60%. Dar există circa 3.000 de unități de învățământ în care rata de vaccinare este în continuare sub 60%, după ultimele raportări.

Este suficient ca o singură persoană, angajat al acelei şcoli să se vaccineze pentru a depăși acel prag de 60%.

Dacă în ziua de luni cu raportate la ziua de vineri nu va fi depășită rata de vaccinare de 60%  şi localitatea respectivă are o incidență de sub 3% din păcate în acea şcoală cursurile vor începe în online", a spus Sorin Cîmpeanu ministrul Educaţiei. 


Comentarii Facebook