Cluj-Napoca: Aplicația yeParking e un park-sharing. Poate pune capăt ocupării abuzive a parcărilor plătite?

 

O aplicație dezvoltată la Cluj își propune să pună capăt problemelor pe care le au proprietarii de parcări cu abonament și cei care ajung într-un cartier și nu știu une să își lase mașina.

 

Aplicatia yeParking este primul park-sharing din Romania”, susțin cei care au făcut aplicația.

 

yeParking aduce aproape proprietarii de parcari cu abonament si soferii din Cluj-Napoca. Un proprietar cu loc de parcare cu abonamet din Cluj isi poate SHARE-UI locul de parcare in intervalul orar in care locul este liber. Locurile sunt listate in aplicatie, iar soferii le pot ocupa pe durata stabilita de proprietar. Prin share-uirea locului de parcare proprietarul primeste puncte parkCoins pe care le poate folosi pentru a debloca reduceri de la partenerii yeParking. La fel si soferii care isi creaza cont primesc parkCoins”, mai spus creatorii aplicației.

 

MATERIAL SUSȚINUT DE BANCA TRANSILVANIA

 

Se pot înscrie în platformă numai proprietarii de parcări cu abonament pe un an. Astfel, că aplicația nu vizează și zona centrală, zona 1, unde nu se mai emit abonamente.

 

Aplicația funcționează simplu. ”Propritarul anunță pe harta aplicației, cu un pin, că locul de parcare este liber și specifica și numărul parcarii. Cel care caută un loc de parcare vede și folosește parcarea gratuit în perioada indicată. Șoferul care a parcat primește o notificare pe telefon daca a expirat perioada stabilita de proprietar sau daca el se hotaraste sa vina mai repede. Ca proprietar, stii exact cine si ce mașina a parcat in locul tau”, mai spun creatorii aplicației.

Comentarii Facebook