Cluj-Napoca: Apartament spart și jefuit de hoți în liniștitul cartier Gheorgheni: Poliția nu ne-a mai sunat de atunci - VIDEO


Apartamentul unei familii de clujeni a fost spart de hoți și jefuit ca la carte, iar de 9 zile oamenii nu au primit niciun telefon de la polițiști. ”Nici nu știm cine au fost cei cinci polițiști care au fost la noi în casă să facă ancheta”, ne-a relatat L. 

Clujenii erau plecați în Ungaria, iar în 10 iulie au aflat că apartamentul din cartierul Gheorgheni, strada Rășinari, le-a fost spart. 

Acum 9 zile ni s-a spart apartamentul. De atunci, poliția nu ne-a mai contactat. Mi s-a spus în 12 iulie că ne sună, dar nu am primit niciun telefon și nimeni nu a fost anchetat sau audiat. 

Spargerea a fost dată în noaptea de vineri spre sâmbătă. Nimeni nu a văzut nimic, pentru că în bloc sunt pensionari și apartamentul este la parter, în spate unde sunt garaje. Au intrat în apartament pe ușa de la balcon. Au forțat ruloul și au intrat apoi. Au furat tot ce era ușor de dus: bijuterii, bani, telefoane și alte lucruri. Au plecat tot pe ușa de la balcon, dar au stat câteva ore în apartament, pentru că totul a fost răvășit”, ne-a relatat clujeanca supărată foc pe modul în care au făcut ancheta cei de la Poliție. 

”Sora mea s-a dus la apartament și le-a spus polițiștilor să ia amprente și de pe ușa de la intrare, pe care au închis-o și de pe întrerupătoare, dar degeaba. Au dat-o afară. Nu s-au dus la vecini să îi întrebe. Totul se face artificial. După 9 zile nu am primit un telefon și suntem în Cluj-Napoca, nu în Ciorogârla”, a mai spus aceasta.

Sunt daune de 15 - 20 de mii de euro, apreciază partea vătămată.

A fost și greșeala noastră că nu am făcut asigurare și nu am montat camere video, dar eram mutați de curând. Nu am postat că suntem plecați. Știa foarte puțină lume că am plecat, numai la grădiniță, la clubul de înot și la serviciu am spus. Sunt revoltată că nicio persoană competentă nu ne-a sunat să ne spună că se face anchetă. 

Au furat chesti electronice, un telefon, aur, bani, parfumuri folosite, cutiile cu bijuterii le-au golit. Prima dată poliția trebuia să meargă la amanet. Să mă sune să mă întrebe ce bijuterii mi-au luat? Cum arată? Ce scrie pe verigheta furată? Suntem în Cluj-Napoca, oraș de cinci stele și nu își fac treaba.

Eu am venit repede acasă din Ungaria, dar polițistul cu care am vorbit în 10 iulie la telefon mi-a spus să stau acolo că oricum nu mai merită să vin, că fapta e comisă. Era să îmi ies din minți când l-am auzit! 

Totul a fost făcut superficial. Surorii mele i-au spus ”Să nu ne spuneți cum să facem treaba, ieșiți afară!” Nu s-au dus să se uite la restul geamurilor, să ia amprente. Prima dată spărgătorii au fost geamul de la camera fetiței. Se vedea că este forțat și apoi s-au dus la balcon și au băgat ceva tijă și s-a deschis de la mâner.

Nu s-au dus la un vecin să întrebe, dacă au auzit ceva. E scrum de țigară peste tot, sunt probe, dar s-a făcut totul superficial. Au fost în casă cinci oameni de la Poliție și nu știm cine au fost, nu știu cum îi cheamă. Mi-au spus că o să mă sune luni, dar a trecut o săptămână și nu ne-au spus nimic. Să îmi spună măcar că se ocupă de dosar”, ne-a mai spus persoana vătămată.

------------------

UPDATE

Poziția Poliției Cluj: ”La data de 10 iulie a.c., în jurul orei 17.50, o femeie în vârstă de 31 de ani, din municipiul Cluj-Napoca a sesizat poliția cu privire la faptul că, în perioada 8-10 iulie a.c., persoane necunoscute ar fi pătruns prin efracție în locuința surorii sale, situată în cartierul Gheorgheni, de unde ar fi sustras bani și bijuterii. 

La fața locului s-au prezentat polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție, împreună cu specialiști criminaliști, echipa operativă astfel constituită efectuând cercetarea tehnico-științifică a locului faptei, ocazie cu care au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă relevante în cadrul anchetei demarate.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor, identificării autorilor, recuperării prejudiciului și tragerii acestora la răspundere penală. 

Referitor la furnizarea unor date din dosarul penal sau informații despre stadiul în care se află ancheta, părțile implicate pot formula o cerere în scris atât Secției de Poliție pe raza căruia a avut loc evenimentul, cât și Parchetului de pe lângă Judecătoria competentă.

În acest din urmă sens, Codul de procedură penală statuează dreptul persoanei vătămate ”de a fi informată, într-un termen rezonabil, cu privire la stadiul urmăririi penale, la cererea sa expresă, cu condiţia de a indica o adresă pe teritoriul României, o adresă de poştă electronică sau mesagerie electronică, la care aceste informaţii să îi fie comunicate.” 

Totodată, persoana vătămată are ”dreptul de a consulta dosarul, în condiţiile legii.”

Comentarii Facebook