Cluj: Mulți zic că e ”PISI”, dar are armă în rastel, a stat prin munți, și nu ar fugi din România în caz de război. Mesajul Rocsanei - FOTO


O clujeancă aflată în prima linie de ajutorare a refugiaților din Ucraina a spus că nu ar părăsi România, nici dacă ar fi război. Rocsana Contraș are pregătire de paramedic, ”armă bună în rastel, am atâția ani petrecuți pe munți, mi-aș găsi utilitate!!”. 

Rocsana Contraș este paramedic la Salvamont-Salvaspeo Cluj și șef la Arii Protejate Cheile Turzii - Cheile Turenilor, fiind implicată în diverse campanii de ajutorare a oamenilor din zona de munte. Înainte de războiul din Ucraina urca în fiecare weekend la munte, în comunele Clujului și făcea ore cu cei mici. 

Rocsana Contraș conduce un grup clujean care a ajutat sute de refugiați

De la începutul războiului din Ucraina, Rocsana Contraș a mobiliat un grup de persoane care s-a ocupat de trimiterea de ajutoare la vama Sighetu Marmației. Personal a fost de 5 - 6 ori acolo și a făcut transporturi.

Cine sunt clujenii care au făcut transporturi de ajutoare spre vama de la Sighetu Marmației. Felicitări! - VIDEO și FOTO

Rocsana va merge vineri în Ucraina, după vama de la Sighetu Marmației, pentru a duce chiar și bocanci celor care luptă în Transcarpatia, dar și alte ajutoare populației. 

Sunt instruită ca și paramedic, am o armă bună în rastel, am atâția ani petrecuți pe munți, mi-aș găsi utilitate!! 

Eu nu aș pleca nicicând din țara mea. 

Nu cred ca România este în pericol în acest moment, dar și dacă ar fi, Eu tot nu aș pleca! 

Sunt instruită ca și paramedic, am o armă bună în rastel, am atâția ani petrecuți pe munți, mi-aș găsi utilitate!! 

275463424_685342402650161_7394776588015574306_n.jpg

Cum sa fugi? Unde să fugi? Ce mai esti după ce pleci? Un laș și atât! Copila aș trimite-o la mama! Dar eu nu aș pleca. 

Cât ai cunoștință să pui o atelă, să oprești o hemoragie, să mânuiești o pușcă, nu-i bine să pleci. Pe batrâni cine îi apără? 

Mă gandesc la bunica mea. E cald pământul pe mormânt. Nu ar fi plecat de acasă. O și aud zicând, "Asta e, vin rușii, au mai fost ei....." Rămâi și tot ai mai multe opțiuni: mort, erou sau salvator dar nu esti laș! Rămâi și ajuți! 

Drag mi-e DOAMNE de feciorul ăsta, Mandachi. El vrea sa ajute că asta îi dă sens! Păi cum altfel?! 

Zilele astea toată lumea cu gura pe mine că să stau să nu mai fac, să las și pe alții, să nu mai ostenesc. Dar eu nu știu să mă opresc. Că mă gândesc, încă un pic și gata! 

Mă gândesc la oamenii ăștia rămași fără nimic. Mă pun în locul lor. Peste noapte să rămâi fără nimic. Apartamentul meu muncit din greu să fie sub dărâmături, sa nu mai valoreze nici un cent. Nici crucea bunicii în cimitir să nu mai fie întreagă. 

Mai pot un pic!! 

Sigur mai pot să fac ceva pt ei! Eu nu știu cine și cât ar face pentru mine ori pentru noi. Nu funcționează lucrurile așa. În viața mea nu am iubit un om pentru că și el m-a iubit pe mine. Nu am ajutat un om pentru că și el m-a ajutat pe mine. 

Am fost om când alții au fost câini și tocmai am jignit cățeii si va rog sa ma iertati! 

Eu fac ce mă reprezintă pe mine ca om. Nu ce-i place unuia sau altuia și de unde primesc aprobare. Nici aplauze nu vreau. Asta e normalitate în lumea mea chiar dacă e o lume destul de mică. 

Nu mă las! Vineri plec la Solotvîno. Bine că intră salariul că altfel nu mai aveam bani de încă un drum. 

Mă duc! Mă duc să mai fac UN PIC”, a spus Rocsana Contraș.

275259854_1486706791764543_7361912356386929258_n.jpg

Comentarii Facebook