Cluj - Incident cu un trotinetist care face livrări! ”Nu au ce căuta pe drumul public fără atestat. Nu știu regulile de circulație!” - VIDEO


Numărul mare de trotinetiști din traficul clujean ridică o problemă tot mai mare, lipsa unui atestat pentru utilizarea acestui mijloc de deplasare. Un clujean a fost la un pas să lovească un trotinetist în zona sensului giratoriu de la BMW, din Florești, care s-a aruncat pur și simplu în trafic. 

Norocul a făcut ca trotinetistul de la Tazz să scape nevătămat.

Oare trebuie să moară vreo 5.000 de oameni până autoritățile să ia măsuri severe? Nu au ce căuta pe drumul public. Nu plătesc asigurări, rovinieta și ITP.

Au deja un tupeu prea jegos și Primăria îi tolerează, la fel și cei de la rutieră.

Dacă nu ai cameră, pentru asta umbli 2 ani la declarații”, ne-a relatat șoferul de la volan. 

Acesta a evitat impactul cu trotinetistul. ”Individul chiar era super ok și mi-a mulțumit. Era român, iar trotineta era cu scaun adaptat. 

La final a traversat tot sensul, zici că era trecere de pieton. Tot îngustează frustratul de Boc drumul. Ce a făcut la Astoria e bătaie de joc.

Puz -ul orașului din 1968 (după care e construit orașul) zice clar lățimea drumurilor, ce face el acuma este bătaie de joc”, a mai adăugat acesta.

Șoferul crede că pentru a folosi trotineta trebuie cerut un atestat. ”Părerea mea legat de trotinete si biciclete este că trebuie un atestat ca acum câțiva ani. Atunci era un atestat pentru scutere acordat de Primărie (sau școli de șoferi) cum că ai minimul de cunoștințe.

Trebuie reglementat, dacă nu ai fișă respectivă (atestatul) amenda. Așa o să se curețe orașul. Acum vreo 10-15  ani era undeva la 400 lei atestatul respectiv (și rămâneau bani la buget). Dar până nu se iau măsuri severe, noi șoferi zilnic trebuie sa avem grija că e plin de amatori pe drum, pentru care noi dăm cu subsemnatul”, a mai afirmat șoferul.

Comentarii Facebook