Cluj: Fost concurent MASTERCHEF RIDICAT de procurorii DIICOT pentru trafic cu medicamente în SUA

 

Polițiștii de la DIICOT Cluj și agenți de la Agenție Antidrog (DEA) din Statele Unite au descins la domiciliile mai multor clujeni acuzați că au pus la cale o rețea care a vândut în SUA, droguri de mare risc în valoare de 55 de milioane de lei.

 

Unul dintre cei vizați este Serghei Savin (foto), originar din Republica Moldova. Bărbatul de 30 de ani s-a stabilit la Cluj și a participat la celebrul concurs masterchef de la PRO TV, devenind astfel un personaj foarte cunoscut.

 

Serghei Savin este acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat și scoatere din țară de droguri de mare risc. Acesta a fost dus la sediul DIICOT Cluj unde a fost audiat în calitate de suspect, ceea ce arată că este învinuit în acest dosar penal.

 

Fostul concurent de la master chef este acuzat că a pus la cale, alături de alte persoane, o rețea prin care erau cumpărate medicamente cu efecte psihitrope de la farmacii din Cluj și Bistrița, iar ulterior acestea erau expediate și vândute în SUA. ”În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat că membrii grupării infracţionale,  organizată pe  mai multe paliere, au intrat în posesia unor medicamente suspuse controlului special prin intermediul unor farmacii din județele Cluj și Bistrița, cu complicitatea unor farmaciști utilizând reţete falsificate, precum şi alte metode. Ulterior, membrii grupării infracţionale au preluat comenzi de la clienţi în sistem on-line (site-uri de farmacii online) printr-un ”call-center” ce funcționa în județul Cluj.  În modul de operare se reţine faptul că membrii grupării simulau efectuarea unor controale medicale, întârindu-le convingerea clienţilor că au fost consultaţi de către un medic real, astfel aceştia lansând comanda de produse”, se arată în comunicatul DIICOT.

 

Procurorii DIICOT susțin că banii ajungeau în România prin intermediul unor bănci și erau scoși de membrii rețelei. „S-a reţinut că, prin circuitul  infracţional, membrii grup infracţional organizat au  obținut aproximativ 55.000.000 de lei. Investigațiile pentru destructurarea grupării au fost desfășurate cu sprijinul autorităților americane DEA (Drug Enforcement Administration) – S.U.A, prin intermediul unor comisii rogatorii internaționale.  Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale”, mai arată DIICOT.

Comentarii Facebook