Cluj: Despăgubire de 500.000 de euro pentru o tânără ce a rămas imobilizată în urma unui accident

 

Curtea de Apel i-a dat daune morale de 500.000 de euro unei tinere care a rămas imobilizată într-un scaun cu rotile după ce a fost lovită de mașină pe trecerea de pietoni.

 

Accidentul avusese loc în octombrie 2014, când tânăra Rodica Narcisa Gîrba, care abia intrase la facultate, a fost lovită de o mașină pe o trecere de pietoni din localitatea Sânnicoară. Victima a fost operata de 15 ori, însă nu mai simte nimic de la gât in jos.

 

Șoferul a fost condamnat mai demult la 2 ani și 8 luni închisoare cu suspendare, dar procesul a continuat pe latura civilă. La Curtea de Apel Cluj, firma de asigurări ASIROM a invocat că tânăra se dă cu motoscuterul, când de fapt era triciclu electric pentru persoane cu handicap. Din ianuarie până acum, instanța a așteptat un supliment la raportul de expertiză medico-legală. În cele din urmă, instanța Curții s-a pronunțat definitiv și a majorat semnificativ daunele morale acordate de prima instanță, Judecătoria Cluj-Napoca, scrie Clujust.ro.

 

Judecătoria a acordat daune de numai 100.000 de euro, dar Curtea de Apel le-a crescut de 5 ori. 

 

”Obliga asiguratorul la plata catre partile civile a daunelor moratorii în valoare de 0,2% / zi de întârziere conform art. 36 al.1 si art. 37 din Ordinul CSA nr.14/2011 de la data pronuntarii prezentei si pâna la plata integrala a despagubirilor”, susține instanța.

 

La accidentul din 2014, șoferul de 48 de ani la acea dată a accidentat două tinere. Cele două, de 19, respectiv de 20 de ani, din comuna Apahida, în calitate de pietoni, s-au angajat în traversarea regulamentară a drumului, pe trecerea de pietoni, semnalizată corespunzător.

 

În urma impactului, cele două tinere au fost rănite grav, iar șoferul autoturismului a suferit răni ușoare.

 

Accidentul a avut loc in octombrie 2014. Narcisa, o adolescenta fericita ca a intrat printre primii la facultate,  se intorcea acasa de la scoala cu o prietena. Pe o trecere de pietoni din localitatea Sanicoara au fost lovite in plin de o masina. Soferul care a provocat accidentul nu si-a recunoscut faptele mai bine de un an si jumatate. Insa magistratii i-au propus o reducere a pedepsei in cazul in care va spune adevarul.

 

Vasile Ionel Gârba, tatăl victimei: ”In nenumarate declaratii a spus ca fetele au trecut pe loc nepermis si el este nevinovat. Dupa ce a fost la detectorul de minciuni, l-au trecut din suspect in inculpat”.

 

Narcisa a fost operata de 15 ori, dar nu mai simte nimic de la gat in jos. Parintii au cheltuit pe tratamente si echipamentele necesare recuperarii mai bine de 30 de mii de euro.

Comentarii Facebook