Cluj: Decizie de ultimă oră în cazul bărbatului care a amenințat că are o bombă în avion

 

Procurorii clujeni l-au audiat pe bărbatul din Bistrița-Năsăud care a blocat un avion Wizz Air pe pistă, după ce a anunțat că are o bombă la bord. 

 

Bărbatul a fost reținut de poliția de frontieră. Acesta era sub influența băuturilor alcoolice, iar după cercetări s-a stabilit că nu avea nicio bombă în geantă, fiind o alarmă falsă.

 

S-a dispus începerea urmăririi penale, numitul M.A. (pasager în cursa Cluj-Londra) are calitatea de suspect şi este cercetat pentru comiterea infracţiunii de ”comunicare de informaţii false, care pune în pericol siguranţa zborului”. Pedeapsa prevăzută de lege pentru această infracţiune este închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi”, precizează Parchetul Curţii de Apel.

 

Avionul trebuia să decoleze spre Londra miercuri dimineața, la ora 5.50, dar în urma incidentului aparatul de zbor a plecat numai în jurul orei 9.00, după finalizarea tuturor cercetărilor. 

 

Pe zborul W6 3301 de la Cluj la Londra Luton, din 26 iulie, în timpul îmbarcării, un pasager a afirmat că deține un dispozitiv exploziv. Echipajul WIZZ de serviciu a urmat procedurile standard pentru a asigura siguranța tuturor pasagerilor, a echipajului și a aeronavei și a raportat imediat problema autorităților competente. Pasagerul a fost arestat și, după reverificarea tuturor bagajelor, a pasagerilor și a aeronavei, operațiunile obişnuite au fost reluate. Siguranța și securitatea reprezintă pentru Wizz Air  prioritatea 0. Cazul este acum de competenţa poliţiei”, a precizat Suzana Savu, reprezentant Wizz Air.

Comentarii Facebook