Luni 13 Iulie

Cluj: Copil de 14 ani urcă în mașini la OCAZIE și încearcă să dea ȚEPE. Este în PERICOL


Un copil de 14 ani a fost demascat de internauți în urma unei postări umanitare. ”Alex”, așa susține că îl cheamă, face autostopul în spune o poveste lacrimogenă, despre cum merge să își caute de lucru în satul Lita, pentru a stârni mila celor care îl ascultă.

Se pare că acesta își spune povestea așa de ani de zile, fiind recunoscut de mulți oameni. Cazul este grav, mai ales în contextul actual în care mulți copii dispar făcând autostopul.

Azi, grăbită si plină de gânduri plec din Baisoara înspre Cluj, iar la ieșirea din Baisoara pe marginea drumului, era Alex, care gesticula in speranța ca va opri cineva. 

Cand l-am zărit primul gand a fost sa-l evit, vorba aia eu ma grăbeam la Cluj sa iau un afurisit de colet dar fixandu-i privirea ceva m-a făcut sa opresc brusc, si sa-l întreb ce doleanțe are, vorba aia un copil la 14 ani ce își poate dori ziua in amiaza mare pe marginea unui drum prăfuit...

Dau geamul jos si îl întreb dacă are nevoie de ceva, la care răspunsul lui:

”-Dacă puteți sa ma duceți pana in satul vecin( Lita), dar sa știți ca nu am bani sa va dau pentru drum.”

-Hai strumfule, ca nu vreau bani, dar zi-mi ce faci la Lita?

-Merg sa îmi caut de lucru, azi am fost in Baisoara, nu am găsit si încerc la Lita.

-Cati ani ai?

-14.”

In momentul acela parca mi-am înghitit cuvintele dar si “problemele”. 

Drumul a durat vreo 15 minute, timp in care mi-a povestit ca provine dintr-o familie cu 9 frați, tatăl lor i-a părăsit de 3 luni, a plecat in Italia cu o “alta”. 

Si-a dorit pana de curând ca tatăl lui sa se reîntoarcă la ei dar a aflat ca o data cu plecarea sa in Italia a luat si toți bani (100 de milioane vechi) care au fost agonisiți de-a lungul timpului pentru terminarea casei in care locuiesc.

Ar mai fi multe de zis, însă prefer sa ma opresc si sa va zic ca este el este Alex, are 14 ani si își cauta de lucru din poarta in poarta.

Nu cerșește, deși ar putea, vrea doar sa-si strângă ceva bănuți pana la începerea școlii. 

Nu fac un apel umanitar, întreb daca aveți nevoie de o mana de lucru, sau cunoasteti pe cineva binevoitor care ar fi dispus sa ii ofere ceva de lucru!

Dacă nu, e binevenit si un share!

Numa bine’ rău la nimeni!”, se arată în postarea recentă de pe Facebook, care a atras atenția multora, până când unii au relatat că este o înșelătorie.

Autoritățile statului ar trebui să intervină în acest caz pentru că mai mult ca sigur că acest copil este exploatat. Fără a mai vorbi cât este de periculos să fie lăsat să urce în mașină cu diferite persoane necunoscute.

Internauți care l-au recunoscut că tatăl lucrează în Cluj-Napoca, iar mama lui în zona de munte.

Postările cu acest caz au fost șterse, după ce oamenii au înțeles că este o înșelătorie și puștiul se plimbă cu ocazia prin zona de munte cerșind bani, dar faptul că acesta nu este în siguranță rămâne o problemă.

Comentarii Facebook