Cluj: Cine este polițistul prins în timp ce fura din Dedeman Cluj. Avea obiectul furat ascuns sub caschetă


Iacob Rât, fost mascat devenit agent de poliție la Secția 4, a fost reținut pentru 24 de ore, după a fost prins la furat în Dedeman Cluj.

Iacob Rât lucrează la Secția 4 Poliție, iar marți dimineața, 5 aprilie, a intrat în Dedeman, în timpul serviciului, și a luat un minicompresor, pe care l-a ascuns sub caschetă.

Angajații Dedeman l-au văzut pe Rât cum a ascuns obiectul, iar la ieșire l-au luat ca din oală. De această dată a fost prins cu obiectul furat asupra lui, el fiind recidivist.

Iacob Rât a mai avut probleme cu superiorii, după ce acum câțiva ani și-a bătut nevasta cu o bâtă. Femeia este la un centru din Turda.

Practic, polițistul nu ar avea motive să fure. Are un salariu de circa 4000 de lei, în mână, locuiește în Cojocna și are câteva apartamente în Cluj-Napoca, cel mai probabil închiriate. Gestul lui este inexplicabil, pentru cei care îl cunosc, fiind mai degrabă o problemă medicală. 

Iacob Rât va fi prezentat cu mandat de arestare în fața judecătorilor din Cluj. 

Acum doi ani, a mai fost prins când fura de la Leroy Merlin

În 2020, același polițist a fost acuzat că a furat de la Leroy Merlin. Procurorii de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca au deschis atunci un dosar penal pentru furt. Surse judiciare spun că anchetatorii au făcut percheziție la domiciliul lui I.R., unde au fost găsite flexurile, dar nu s-a mai putut proba proveniența.

Rât studia modul în care erau montate camerele de supraveghere și încerca să acționeze acolo sunt sunt zonele slab acoperite. Din acest motiv, acum 2 ani nu a fost filmat fix când a pus mâna pe flexuri.

Cluj: Cine este polițistul care a furat de la Leroy Merlin două flexuri

Poliția Cluj susține că polițistul a furat 2 obiecte din Dedeman

La data de 5 aprilie a.c., în jurul orei 11.00, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată prin intermediul reprezentantului legal al unei societăți comerciale din municipiul Cluj-Napoca, cu privire la faptul că un bărbat care purta uniforma de poliție, ar fi sustras două produse din interiorul magazinului.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, prejudiciul înregistrat fiind recuperat.

Verificările declanșate au condus la stabilirea faptului că persoana în cauză, un bărbat în vârstă de 47 de ani, are calitatea de polițist, astfel că, în contextul în care instituția nu tolerează astfel de fapte care contravin eticii și valorilor morale ale profesiei, în baza probatoriului administrat de către polițiștii Biroului Control Intern a fost dispusă reținerea acestuia pentru 24 de ore.

În continuare, cauza se află sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

Concomitent, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Cluj a dispus demararea cercetării disciplinare față de acesta.

Menționăm, de asemenea, faptul că în luna martie a anului 2020, la nivelul inspectoratului, prin intermediul Biroului Control Intern a fost demarată o cercetare disciplinară față de polițistul în cauză, suspendată, conform prevederilor, pe perioada efectuării cercetărilor penale”.Comentarii Facebook