Cluj: Chiriaș scos cu ranga din casă. Polițiștii au intervenit, dar se grăbeau: Suntem un echipaj pe două cartiere


Proprietarul unui apartament din Gruia s-a dus peste chiriaș cu ranga și a încercat să îi scoată afară cu forța. Oamenii aveau contract valabil de închiriere.

Proprietarul le-a spus polițiștilor că s-a supărat pentru că chiriașul avea în vizită două persoane care au dormit peste noapte. 

Buna ziua, numele meu este Bora Antonio Alexandru. Va contactez in legatura cu o problema, vorbesc in numele d-lui Sandor Lucian. 

Am inchiriat un imobil in urma cu ceva timp in zona Gruia, strada Fierului numarul ******, tin sa precizez ca am platit in fiecare luna chiria la termen, insa proprietarul nefiind cu toate facultatile mintale, in data de 3 Decembrie in jurul orei 12:30 a venit si a inceput sa bata cu picioarele in usa, strigand in gura mare ”Aveti jumatate de ora sa plecati”. Nestiind ce se intampla, am iesit pe hol sa vad despre ce este vorba, iar acesta ne-a solicitat toate cheile. Sora mea mai mica avea cheile la indemana si a vrut sa mearga sa le predea, proprietarul a inceput sa o prinda de mana si sa o tranteasca de perete, vazand scena am sarit sa o ajut, apucand sa il imping, a iesit de pe holul unde se afla camerele si s-a intors cu o ranga amenintandu-ne. Imediat mama a sunat si a solicitat un echipaj de politie.

Nu la mult timp dupa apelul telefonic catre Serviciul de Urgente 112, a ajuns un echipaj care ne-a indrumat sa mergem la Sectia 5 pentru a depune o plangere”, a reclamat martorul.

Polițiștii prezenți la caz le-au spus celor implicați să se grăbească pentru că ei sunt singurul echipaj care intervine pe două cartiere: Gruia și Grigorescu. Comportamentul celor doi polițiști a fost unul profesionist și l-au avertizat pe proprietar că riscă dosar penal pentru violare de domiciliu, atât timp cât există un contract legal de închiriere. Victimelor le-au recomandat să depună plângere.


Luni dimineața, chiriașii s-au dus la Secția 5 unde s-a deschis un dosar penal pentru lovire și pătrundere în locuință fără drept. Chiriașii aveau contract, astfel că legea îi apără, iar cât timp acest document este valabil proprietarul nu are dreptul să intre în locuință fără acordul acestora. 

 

Mandache Constantin – prim-vicepresedinte – S.N.A.P. (Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie) și presedinte al Biroului Teritorial Cluj, susține că s-a ajuns să fie un singur echipaj de poliție pe două cartiere din lipsa de personal. ”S-au pensionat foarte mulți oameni și nu s-au mai făcut încadrări. Este și o lipsă de finanțare. Probabil că fiind weekend s-a pus o singură patrulă din această cauză. Trebuie să ofere zile libere și nu sunt destui oameni”, a spus Mandache.

 

Acesta a precizat că a auzit de astfel de situații în alte părți ale țării, dar nu la Cluj. Mandache Constantin a mai spus că și în cazul patrulelor de noapte, în Cluj-Napoca este alocat un singur echipaj de intervenție!

 

În trecut existau patrule mixte, formate dintr-un polițist și un jandarm care circulau pe străzile orașului. Din păcate și acest lucru a fost desființat. 

Comentarii Facebook