Cluj: Câinii de la Centrul de ecarisaj riscă să înghețe de frig. Sistemul de încălzire s-a stricat de la Crăciun

 

Peste 200 de câini de la Centrul de ecarisaj din Cluj-Napoca stau în frig pentru că instalația de încălzire s-a stricat de la Crăciun.

 

Avem o firmă care trebuie să ne asigure service-ul şi până acum s-a prezentat, a văzut în ce constă problema, menţionând că nici ei nu erau foarte lămuriţi. Problema implică partea de adăpost de câini adulţi ce cuprinde peste 200 de câini şi a apărut puţin înainte de Crăciun şi încă nu avem o rezolvare tehnică a problemei. Încă aşteptăm. Avem un sistem de arzătoare pe gaz cu arzătoare suspendate la aproximativ doi metri pe culoar deasupra cuştilor, cu termostat. Prima bănuială e că ar fi nevoie de schimbarea unor piese care nu se găsesc în ţară şi care trebuie comandate. Sistemul de încălzire este cel original, au mai fost mici probleme pe parcurs la sistem, dar le-am remediat. S-a mai întâmplat să nu meargă unul-două arzătoare”, a spus Cristian Pop, reprezentantul Centrului de ecarisaj Cluj.

 

Temperatura de confort termic a câinilor nu este cea care se înregistrează acum, de -10 sau - 12 grade, ci undeva între 5 şi 10 grade. Am amplasat acum calorifere electrice cu ulei, dar vom monta şi nişte tunuri de încălzire, folosite în halele unde se repară utilajele Regiei Autonome a Domeniului Public (RADP) Cluj-Napoca. Sper că această soluţie să fie suficientă până la repararea sistemului de încălzire. Câinii sunt adăpaţi de trei ori pe zi, avem apă caldă de la centralele murale şi de acolo este turnată în bolurile din inox, amplasate pe beton. Dacă nu este băută, apa îngheaţă în maximum o oră. Aruncăm gheaţa şi punem, din nou, apă”, a mai precizat Pop.

 

Medicii veterinari spun că animalele aiu nevoie de hrană caldă și un așternut unde să se cuibărească de frig. 

 

Clujenii care pot adăpsti animalele, temporar, sunt rugați să dea o mână de ajutor până la ieşirea din iarnă.

 

Sunt o grămadă de căţei de toate vârstele, culorile, formele şi de toate vârstele. Lumea ar fi bine să se gândească să dea o şansă şi acestor căţei”, a spus şi Alina Banu, reprezentant al Asociaţiei NUCA, conform Mediafax.

Comentarii Facebook