Cluj: Bombardierii își fac de cap și poliția tace. Tânăr tâlhărit pe Eroilor de o sumă mare de bani


UPDATE

La scurt timp după publicarea materialului de mai jos, Poliția Cluj a trimis un răspuns:

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca efectueaza cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și furt.

Cercetările au fost demarate la data de 12 august a.c., în baza probatoriului administrat până în prezent rezultând faptul că, în jurul orei 01.40, doi tineri în vârstă de 26 de ani, care se aflau pe strada Eroilor, din municipiul Cluj-Napoca, ar fi fost agresați fizic de către alți patru tineri, cu care anterior, în cursul aceleiași seri, ar fi avut o altercație.

De asemenea, în timpul agresiunii, unul dintre cei doi și-ar fi pierdut o borsetă care conținea documente și 1.500 de lei, ulterior suma fiind sustrasă de una dintre persoanele din grupul respectiv. 

La scurt timp după sesizare, persoanele în cauză au fost identificate și conduse la sediul unității de poliție în vederea continuării cercetărilor.

Prejudiciul cauzat a fost recuperat în totalitate”.

----------------------------

Un tânăr a fost tâlhărit în noaptea de joi spre vineri, pe Bulevardul Eroilor, în zona clubului Submarine.  

Martorii spun că a fost o tâlhărie comisă de o trupă de bombardieri. Un bărbat a fost bătut și i-a fost sustrasă o sumă foarte mare de bani.

Știri de Cluj a solicitat informații Poliției Cluj încă de vineri dimineața, dar fără niciun succes. Incidentul nici măcar nu apare în buletinul de presă cu incidentele din ultimele 24 de ore. 

Zona ține de Secția 1 Poliție Cluj-Napoca, condusă de comisarul șef Carol Smarandache, acuzat de mulți polițiști din subordine că cere cantitate și nu calitate în dosarele anchetate. Încă este limită informală de amenzi (minim 20 de lucrător),  rapoarte informative (4 pe lună).

Foarte mulți agenți s-au transferat să scape de acest sistem, pe care îl cataloghează ca fiind abuziv. Să nu mai vorbim despre lipsa echipajelor de noapte de ordine publică în zona centrală sau de faptul că sunt foarte puține. Și despre acest aspect am întrebat conducerea IPJ Cluj, dar tot niciun răspuns. Se pare că pe zona centrală era numai o patrulă.

Probabil că așa se explică și de ce tâlhăria nu a fost comunicată, pentru că nu dă bine la raportul spre șefi ca în 2022, în km 0 al orașului de 5 stele, să se întâmple fapte cu violență ca în vestul sălbatic. 

Sursele Știri de Cluj spun că au fost prinși patru dintre agresori, unul fiind agent de pază, având tatuaje tribale.

Comentarii Facebook