Cluj - Avarie MAJORĂ la rețeaua de electricitate din 12 localități. Viceprimarul din Feleacu: Nu-i un capăt de lume!

 

Comunele Feleacu și Apahida sunt afectate de o avarie majoră la sistemul de furnizare a energiei electrice. 

 

Localnicii din Feleacu susțin că mai mulți stâlpi de electricitate au fost doborâți la pământ și localitatea a rămas fără energie electrică.

 

Avaria s-a extins rapid și în Apahida, iar oamenii au sunat la Electrica pentru a sesiza cele întâmplate. ”Noi am sunat din Apahida și ne-au spus că echipele repară acum avaria din Feleacu. Am înțeles că acolo au căzut 10 -15 stâlpi”, ne-a spus un localnic din Apahida. 

 

Purtătorul de cuvânt al Electrica Cluj a confirmat avaria, dar a spus că nu cunoaște amănunte suplimentare.

---------------------------

UPDATE


Viceprimarul comunei Feleacu, Jakabffy Barna Samu, a declarat că o parte din localitate nu are curent electric. ”S-a depus gheață pe firele de curent și s-au rupt. Nu știu dacă au căzut și stâlpii. Nu-i un capăt de lume. Acum se repară”, a spus Jakabffy Barna Samu.

 

Întrebat dacă știe că avaria s-a extins până în Apahida și Jucu, viceprimarul a spus că ”nu se pune problema alarmist”.

 

Localnicii din Jucu reclamă că avaria și că sunt fără energie electrică.

----------------

UPDATE 1

 

În județ, 12 localități au fost afectate de chiciura și vântul puternic din ultima zi. 

 

Echipele Electrica Distributie Transilvania Nord - SDEE Cluj-Napoca depun eforturi pentru punerea in functiune a instalatiilor de alimentare cu energie electrica avariate din cauza fenomenelor meteorologice nefavorabile (vant puternic si chiciura). 

 

In data de 2.12.2014, ora 11, erau nealimentate cu energie electrica 12 localitati si 72 de posturi de transformare, pe raza judetului Cluj. Cele mai multe defectiuni au fost inregistrate in localitatile: Feleacu (cu 7 posturi de transformare afectate), Valea Draganului (4 posturi de transformare), Gheorgheni (3 posturi de transformare), Campenesti, Apahida, Sannicoara, Jucu. 

 

In aceste zone s-au inregistrat urmatoarele defectiuni: 21 stalpi de medie tensiune rupti, precum si conductori aerieni deteriorati din cauza depunerii de chiciura. Filiala Electrica Distributie Transilvania Nord a mobilizat 20 de echipe de interventie care actioneaza impreuna cu 13 echipe ale Sucursalei de Intretinere si Servicii Energetice Transilvania Nord.

 

Electrica Distributie Transilvania Nord depune toate eforturile pentru remedierea cat mai operativa a defectiunilor si restabilirea alimentarii cu energie electrica”, precizează reprezentații Electrica Distributie Transilvania Nord.

-----------------

UPDATE 2

 

La ora 12.00, mai erau 9 localități nealimentate si 39 posturi de transformare afectate.

-----------------

UPDATE 3

 

La ora 14.00 mai erau 9 localitati nealimentate cu energie electrica si 24 posturi de transformare afectate.

-----------------

UPDATE 4

 

La ora 17.30 mai erau 2 localitati (Feleacu si Casele Micesti) fără electricitate si 10 posturi de transformare nealimentate.

Comentarii Facebook